Ближи се финале „Мобил демо феста“, победнику албум издаје ПГП РТС

Музички фестивал „Мобил демо фест“ је још једна шанса за све младе и талентованe људе да се опробају на сцени и да их шира публика упозна. Након селекције пристиглих радова, у финалу, које је заказано за недељу 20. октобар, наступиће пет најбољих бендова.

Концепт фестивала заснива се на повезивању аудио и визуелне уметности и истовремено подстиче креативност у различитим облицима. Циљ организатора – интернет портала Хедлајнер, је да подрже и афирмишу младе ауторе.

„'Мобил демо фест' је осмишљен као фестивал који ће од младих аутора захтевати мало више од добре свирке. Јер за успех то понекад није довољно. Треба бити оригиналан и креативан, па смо зато пред потенцијалне учеснике поставили занимљив задатак – да за своју ауторску песму сниме спот мобилним телефоном, и то у једном кадру“, објашњава Александар Саша Игњатовић, новинар и аутор фестивала.

Публика и жири одлучили су да у финалу такмичења, које је трајало готово три месеца, учествују бендови: „Механизам“, „Октава више“, "LouD", "Funkier Project" и „Зној“.

Публика је своју одлуку донела лајковима на Јутјубу и Фејсбуку, а жири, који чине Јадранка Јанковић, Марија М. Kаран, Бранко Росић, Немања Јованов, Милан Ракић и Игор Маројевић – оцењивао је сваки бенд појединачно. Најбољи су одабрани збиром њихових гласова.

Пет бендова такмичиће се у недељу увече за титулу победника првог „Мобил демо феста“ и главну награду - деби албум у издању ПГП РТС-а, као и наступ на бини „Арсенал Феста“, а за најбоље међу финалистима припремљено је још неколико вредних награда.

Владимир Граић, директор ПГП РТС-а каже да су овакве акције увек добродошле, како би се већ озбиљно уздрмана рок сцена Србије барем мало пробудила.

„Драго ми је што, осим већ осведоченог борца за очување српске рок традиције РТС-овог 'Бунт рок фестивала', који расте из године у годину, има још ентузијаста који су вољни да личним напором допринесу нечем новом и бољем. Успаваној сцени нашег рокенрола неопходна је свежa крв, а то 'Мобил демо фест' претендује да буде. ПГП РТС ће отворити своја врата победнику, али под свим ауторско-продукцијским условима који важе и у много развијенијим музичким срединама“, истакао је Граић.

О победничком бенду и најбољима међу финалистима одлучиваће 20.октобра публика у клубу, заједно са стручним жиријем састављеним од представника организатора, успешних музичара и професионалаца из области аудио-визуелне уметности.

„Било је сјајних идеја, млади музичари су показали да знају да буду креативни и у мултимедијалној форми, па није било лако одабрати пет финалиста. Зато сматрам да ће победник, који ће бити награђен деби албумом од стране ПГП РТС-а, заиста и успети да се избори за своје место на такозваној великој сцени. А оно у шта нема никакве сумње је да ће у недељу увече у београдском Вурст бару, уз гостовање бенда 'ЧБС' и прославу трећег рођендана портала Хедлајнер, бити забавно, најсмејано и – гласно“, наводи Александар Игњатовић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 02. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару