Неша Галија: Акустични концерт огледало за бенд

Након скоро 25 година од чувеног акустичног концерта одржаног на Бадње вече 1995. године, култни бенд „Галија“ се у „акустичном формату“, 1. и 2. новембра, враћа пред београдску публику, на сцену Комбанк дворане.

Првобитно је заказан само концерт 1. новембра, али је, према речима организатора, због великог интересовања публике убрзо заказан још један наступ бенда из Ниша и то за наредни дан.

Публика ће имати прилике да се подсети старих, добрих хитова, али овог пута обојене звуком дрвених инструмената. 

Додирни ме, Старе трубе, Још увек сањам, Дигни руку, Кад ме погледаш... само су неке од песама из богатог вишедеценијског репертоара „Галије“ које ће публика моћи да чује у концертној вечери.

Лидер бенда Ненад Милосављевић, познатији као Неша Галија, каже да је бенд кроз деценије опстајања на сцени одржао оданост према музици. 

„Нема ту велике филозофије, јер када је човек посвећен музици и ако поштује себе као композитора и извођача, све буде како треба“, рекао је Милосављевић за Танјуг, најављујући акустични концерт.

Додао је да су такви концерти најтежи за сваки бенд.

„Акустични концерт истера на чистац вештину музичара који су кадри да се упусте у тако нешто. Све се добро чује и све се добро види. Тај концерт је нека врста огледала за сваки бенд, јер на њему струји посебна енергија између бенда и публике“, објаснио је Милосављевић.

Како је рекао, Комбанк дворана идеално је место за концерте без струје, јер је изванредан акустични простор. 

„Определили смо се да тако велики музички изазов поднесемо баш у Комбанк дворани. Сигуран сам да ће публика бити у прилици да чује на прави начин све што смо за њу спремили. Снимци акустичних концерата су најгледанији, па је исти случај и са 'Галијом'. Практично, публика нас је мотивисала да закажемо акустични концерт“, нагласио је Милосављевић.

Према његовим речима, оданост публике бенду резултат је поруке коју шаље музика „Галије“. 

„Нашу публику не можете стварати 'форама' већ делима и ми смо то константно чинили кроз читаву каријеру. Чинимо то и данас. Смењују се генерације, али ми нашу публику задржавамо квалитетном музиком. Ма колико се чинило да је естетика наширег броја људи отишла у погрешном правцу у Србији, још увек постоје људи које интересује добра музика“, закључио је Милосављевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару