Двојац "CamelPhat" у петак у „Барутани“

Актуелни светски хаус двојац "CamelPhat", који је освојио радијске станице и плесне подијуме широм света, наступиће 20. септембра међу зидинама „Барутане“.

Првом гостовању британских музичара у Београду, придружиће се се Ендру Мелер, један од наших најбољих продуцената електронске музике, чије се издање нашло на трећем месту Битпортове листе најуспешнијих снимака у 2018. години, IDQ – успешни продуцентски пројекат иза којег стоје Игор Пуљић aka ди-џеј Пуки, Алекс Милићевић и Драган Ражић, као и Данијел Чехранов и Лилу.

Дан касније, у суботу 21. септембра, одржаће се шесто издање "Blender All Stars" серијала, када ће се за ди-џеј пултом наћи Кид Кими који у својим сетовима експериментише са најразличитијим жанровима електронске музике, ди-џеј двојац Тимi Мендељејев бек ту бек CWTCH, предводници Oscillate музичког концепта, чија музика је фузија британског техна и индустријала, као и ДЕ:МО екипа која је постала препознатљива по хибрид ди-џеј сетовима током којих класичан ди-џејинг спајају са лајв наступом и постојеће траке оплемене додатним семпловима и ефектима.

Најпознатија нумера "CamelPhat"-а, песма Cola, коју су издали са Елдербруком 2017. године, била је на врху Билбордове листе Dance Club Songs, а такође је номинована за чувени Греми у категорији најбоље денс издање 2018. године.

Ове године објавили су нумеру Be Someone, а њихову прошлогодишњу хит траку Breathe ремиксовао је чувени Ерик Приц. Њихове песме се могу чути свуда, од великих издавачких кућа до најугледнијих андерграунд кућа, "CamelPhat"-ова разноврсност и безвремене хаус нумере имају своје место на великој интернационалној сцени.

Прошле године, овај дуо освојио је DJ Awards, у категорији најбољи хаус ди-џеј, потписали су уговор за издавачку кућу „РЦА рекордс“ и најавили деби албум, на којем тренутно раде.

"CamelPhat" су се као ди-џејеви доказали у току студија музичке динамике, много пре него што су кренули са сопственом продукцијом. Они стварају аутентичну, безвремену хаус музику.

Уживају подршку других ди-џејева од свог првог издања 2010. године, која је све већа и већа из године у годину. Адам Бејер, Адана Твинс, Ани Мак, Карл Кокс, Дени Хауард, Ерик Приц, Ерик Морило, Горгон Сити, „Груве армада“, Марк Најт, МК, Сони Фодера, Тајга и „Дисајплс“ су само неки од врхунских ди-џејева и извођача који су пуштали њихову музику пуну емоција, јаких бас линија и лаганих синт звукова.

Каријера дуа "CamelPhat" је нагло напредовала 2014. године, када су њихове нумере The Act и Paradigm достигле врх Баз чарта.

Следеће године, Constellations је поновила исто, трака која је проглашена химном Ибице те године, и с разлогом се могла чути на сваком ћошку „белог острва“. Исте године су имали премијерне интернационалне и фестивалске наступе, а Пит Тонг их је прогласио за најбољег новог извођача 2015. године. Наредне, 2016. године, Дени Хауард прогласио је Trip за најбољи снимак летњих фестивала, док ју је Ани Мак премијерно пустила на Би-Би-Сијевом Радију 1 као специјални хит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару