„Бобан фест“ окупио љубитеље трубе у Владичином Хану

Мајстор трубе Бобан Марковић, у родном Владичином Хану, ове године је први пут организовао музички фестивал „Бобан фест“. Било је то 28. августа у Спортском центру „Куњак“.

На иницијативу Бобана Марковића, који је на музичкој сцени више од 30 година, организован је фестивал светске музике. Бобанова жеља била је да у свој родни град на југу Србије, доведе колеге музичаре из Србије и Европе.

„Други фестивал ће се такође десити у августу следеће године. Бобан је већ причао о томе да, када изда албум Мрак, који је издао за ПГП, ове године, да направи фестивал, сањао је о томе. Нашла се екипа младих људи из Врања и Владичаног Хана. Они су основали удружење 'Чувари трубе'. У организацији су учествовали и Бобанове колеге и пријатељи“, рекла је  испред организатора, Тина Драгићевић.

„Када сам чуо да је фестивал организован и спреман, питао сам оца, како ја ту могу да помогнем. Рекао ми је да треба само да одствирам најбоље. Рекао је да је то мој бенд, али да жели да у Владичином Хану свирам најбоље. На крају фестивала, после наступа ми је честитао“, рекао је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, син Бобана Марковића, Марко Марковић.

Осим концертног програма, Биља Крстић и део оркестра „Бистрик“, одржали су и музичку радионицу „Природни инструменти“, у оквиру пројекта „Музика у служби екологије“, подржаног од стране Министарства за заштиту животне средине. 

Организатори већ раде на припремама за други фестивал. Фестивал има амбицију да постане традиционалан и да прошири своје акивности музичким радионицама.

Изузетан музички материјал виртуоза трубе Бобана Марковића и његовог оркестра, је први из Србије који је већ освојио и прво место на чувеној листи "Wоrld Music Charts Europe".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару