Дуо „Дхарма“ отвара седми циклус концерата „Џез за Џ“

Седми циклус концерата „Џез за Џ“ у Дому омладине Београда отвориће 7. септембра суботички дуо „Дхарма“ који чине Јасна Јовићевић и Арманд Месарош, најавили су у Дому омладине Београд.

Дуо „Дхарма“ изводи слободно импровизовану музику, моментално свирајући кроз интерактивну размену. Јасна Јовићевић свира саксофон, бас кларинет и спејсдрам, а њен колега Арманд Месарош бас и процесор.

Наредна субота, 14. септембар, резервисана је за наступ Квартета Миљана Митровића.

Овај млади џез пијаниста и композитор тренутно припрема свој први албум, инспирисан традиционалним и модерним џезом, а публика програма „Џез за Џ“ имаће ексклузивну прилику да премијерно чује неке од композиција које ће бити објављене наредне године.

У суботу, 21. септембра посетиоци ће слушати Квартет Драгана Чалине, пијанисте, композитора и професора Факултета музичких уметности, који ће представити ауторски деби албум Circle.

Последњи концерт у циклусу „Џез за Џ“ увек је посвета неком од великана светске џез сцене, па ће тако и програм у суботу 28. септембра бити сасвим посебан музички угођај.

Осам младих џез музичара окупљених у састав „Октатоник“ са идејом извођења ауторских четворогласних аранжмана уз пратњу инструменталног квартета, извешће посебно припремљен програм "Unforgettable King", посвећен стогодишњици рођења Нет Кинг Кола.

Концерти се одржавају суботом од 13 часова, на популарном „Зидићу“ Дома омладине Београда, односно на Платоу Милана Младеновића, а у случају лоших временских услова, наступи ће бити у Дому омладине Београда, док ће концерт 28. септембра бити одржан у сали „Американа“.

Током претходних шест година у оквиру програма „Џез за Џ“, Дом омладине је организовао бројне концерате, како већ реномираних уметника, тако и младих нада српске џез сцене, међу којима су: Макс Кочетов, „Ејот“, Лука Игњатовић Квартет, „Мајамици трио", Бети Ђорђевић, Ирена Благојевић, Милан Петровић Квартет, "Fish in Oil", Катарина Качунковић Трио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару