Светски Блуз караван стиже у Београд

Блуз караван, у коме наступају младе звезде светског блуза, на програму је 21. септембра од 20.30 у великој дворани Дома омладине у Београду.

У оквиру каравана, који је од почетка године одржао више од 40 концерата у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Француској и Холандији, наступа и наша млада пијанисткиња и кантауторка Катарина Пејак, Ина Форсман из Финске и Ели Венабл из Тексаса. 

Осим у Србији, на јесен ће концерте одржати и у Енглеској, Шкотској, Француској, Данској, Холандији и Шведској, а у јулу су наступиле и на престижном фестивалу „Амал Блус“  у Шведској.

Један од најважнијих европских и светских блуз издавача „Руф рекордс“ је 2005. године покренуо Блуз караван као путујућу блуз ревију која сваке године представља три истакнута извођача из актуелног каталога.

Током протеклих година, Блуз караван је представио Европи и свету многе значајне блуз извођаче и поставио „златни стандард модерног блуза“. Ове године ће бити представљене три младе даме. 

Катарина Пејак је почетком године објавила свој четврти албум, а  први за европску издавачку кућу „Руф рекордс“, Roads That Cross, који је почетком марта заузео прво место на Top 50 "Tennessee Album Chart".

„Мој наступ представља микс блуза, кантрија, соула и рокенрола, упакован у звук у коме доминира клавир. Заједно са девојкама, публику водимо на туру од 360 степени око раскршћа на коме се блуз среће са осталим жанровима“, најавила је Катарина наступ у Београду.

„Ово је јединствена турнеја, препуна сирове женске енергије“, рекла је пред турнеју, Ина Форсман.

Из Тексаса долази „чудо од детета", тинејџерка, Ели Венабл, певачица, као и ауторка, која је већ стекла завидан број награда у САД.

„Веома сам узбуђена што ћу имати прилику да представим своју музику публици у Европи заједно са осталима из Блуес Царавана. Када свирам уживо, настојим да се повежем са људима у публици и бар на кратко одагнам њихове невоље“, рекла је Ели.

Ритам секцију овогодишњег Каравана чине басиста Роџер Инис из Велике Британије и, за бубњевима, Елаја Овингс из Тексаса.

Београдски концерт младих блуз звезда је подржала Амбасада САД у Србији, а улазнице по цени од 1.000 динара се могу купити у претпродаји на благајнама „Тикет вижна“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару