17. „Бир фест“ почиње за седам дана

Jедна од четири највеће музичке манифестације у Србији, 17. „Бир фест“ почиње 14. августа у Београду. Током пет фестивалских дана, на четири бине, наступиће 120 извођача.

Туристичка сезона у Београду траје целе године, али је гостију највише за „Бир фест“. Податак да фестивал музике и пива сваког августа посети пола милиона људи је импресиван.

„Као што је импресивна и чињеница да је за ових 16 година око осам и по милиона људи видело овај фестивал и као што је импресивна чињеница да смо имали негде око 800 сценских наступа“, истиче Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Београд последњих пет година нарочито развија манифестациони туризам.

„Који се не односи само на музику, него на све, и на спортске догађаје, јер то вам поред директног прихода доноси изузетно велике ефекте у домену промоције“, наглашава Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда

„Бир фест“ је пре 17 година почео скромно, у доњем граду Калемегдану, а када је тај простор вишеструко надрастао преселио се на новобеоградску ширину.

„Пример како је фестивал настао, како се организовао, већ је ушао у уџбенике које изучавају многи студенти на европским универзитетима из области маркетинга“, наводи Рената Пинџо, помоћница министра трговине и туризма

Организатори су поносни на списак извођача, а посебно због доласка гитарске иконе Џона Мара.

„Он је коаутор хитова 'Смитса' и очекујемо један сјајан настпу за први дан фестивала у среду“, верује Дејан Грастић, продуцент фестивала.

Безбедност је кључна карика сваког фестивала.

„Уз редаре којих ће бити више стотина, ту су и припадници Министарства унутрашњих послова и специјално обучени пси за откривање наркотика јер желимо да тај простор сачувамо и не дозволимо да га било ко угрози“, наводи Дарко Главаш из „Беоком“ сервиса.

Један од домаћина овогодишњег „Бир феста“ је и РТС, на „Бунт“ бини.

„Међу тим великим звездама биће и најмлађи такмичари, наши такмичари, наши победнички бендови, нова музичка сцена која ће бити присутна на 'Бунт' позорници“, објашњава Бранка Главоњић, уредница емисије „Бунт“.

Друштвена одговорност на „Бир фесту“ се подразумева. Пивска амбалажа се рециклира, а посетиоце после концерата, ГСП бесплатно развози по свим деловима града у оквиру акције „Пијем, не возим“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару