Tакмичење у певању и плесу уз кореjски поп

Поводом 30. годишњице успостављања дипломатских односа између Републике Кореје и Србије, Амбасада Републике Кореје организовала је четврти к-поп светски фестивал у београдском Дому омладине. То је такмичење у плесном и вокалном извођењу корејског попа једног од новијих музичких жанрова који чини разноврсна јужнокорејска музика, са примесама денса, електропопа, хип-хопа и савременог ритма и блуза.

Број љубитеља к-попа сваке године расте, јер привлачи младе новом естетиком, са доста боја и светла, добрим звуком и мелодичним песма. Ове године на такмичењу је учествовало 24 плесних група и певача.

„Ја сам се искрено пријавила овде да се добро проведем да упознам људе које деле исте страсти као ја. Не очекујем сада да нешто победим, да освојим неку награду, наравно била бих срећна када би се то догодило, али свакако овде сам да уживам као и сви људи“, каже Катарина Јеремић, такмичарка из Крагујевца.

„Нама је то било веома чудно јер смо долазили за Београд из Новог сада и јако смо се трудили да постигнемо то и са нашим школама и трудили смо се уопште на пробама и нама је било први опут да осећамо овакву енергију и да први пут играмо уз музику коју слушамо сваки дан и било је заиста заиста сјајно“, каже Галина Ћурчић, такмичарка, „Кеи-бит“ студија из Новог Сада.

Прво место ове године освојио је осмочлани београдски бенд „Дајврс“, који се за ово такмичење спремао свакодневно, пуна четири месеца.

„Плус ми немамо салу, ми тренирамо у подземној станици код Вуковог споменика, без огледала, без ичега и мислим да смо стварно заслужили ово прво место, максимално. И зато хвала амбасади, хвала свима који су допринели овој прилици“, каже Милица Петровић из победничког тима „Дајврс“.

У Амбасади Републике Кореје кажу да их радује раст броја љубитеља к-попа у Србији, и што је избор победника сваке године све тежи. Награде најбољима уручио је амбасадор Републике Кореје у Србији Чан-че Хјунг.

„Ниво такмичења је подигнут у односу на прошлу годину, што значи да се све више младих у Србији интересује за К-поп и корејски језик. Веома сам поносан и захвалан што млади у Србији страсно уживају уз к-поп певање и плес“, каже Чан-че Хјунг, амбасадор Републике Кореје у Србији.

Победници из Србије иду на регионално такмичење, а најбоље европске к-поп групе и појединци биће позвани у Корејски град Чангвон на финално светско такмичење у октобру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару