Олуја за крај „Егзита“ – почетак одложен, санирају се последице невремена

Последње вече 19. „Егзита“ пореметила је јака киша и невреме у Новом Саду. Организатори најављују да ће капије вечерас бити касније отворене, између 20.30 и 21 час. Синоћ је на фестивалу било више од 53.000 посетилаца.

Мир на Земљи, мир са Земљом мото је овогодишњег фестивала и еколошка порука свету на свечаној церемонији отварања. Упутили су је зелени активисти, северноамеричко племе Стендинг рок.

Након 43 године каријере, први пут су свирали у Србији, а наступ групе „Кјур“ је најпосећенији и за многе најбољи у 19 година дугој историји „Егзита“.

На отварању капија прве вечери најупорнији у трку. А између 40 бина и зона за многе и превелика гужва, јер након што се заврше наступи главних звезда посетиоци крећу ка мањим бинама сакривеним у споменику културе, по којима се „Егзит“ разликује од осталих светских фестивала.

Осим 13 сати музике на свакој од 40 бина, „Егзит“ који је и сам настао из активизма младих, од осталих фестивала разликује и константна борба за боље друштво. Са Тврђаве је кренула и национална кампања за изградњу вртића „Егзит“ и Фондације „Новак Ђоковић“ уз подршку Радио-телевизије Србије.

„Желимо да позовемо гледаоце да нам се придруже у овој кампањи и да на СМС број 2205, који симболично обележава датум нашег највећег шампиона, мог мужа. Желимо да их позовемо да нам се придруже и да донирају новац. Новац који смо прво скупили потрошићемо на проширење капацитета вртића у Ченеју“, каже Јелена Ђоковић.

Током дана 60.000 туриста упознаје Нови Сад и околину, а своје извештаје са фестивала шаље 850 акредитованих новинара из 90 земаља света. И ове године најеминентнији музички часописи и светски медији „Егзит“ истичу као „драгуљ међу фестивалима“.

Новинарка Кинеске националне телевизије Нина Вон истиче да је „Егзит“ јединствен: „Била сам на 'Гластонбери фестивалу', али 'Егзит' је другачији. Чак је и име 'Егзит' толико јединствено. Када питате некога где је излаз, каада хоћете да одете са Тврђаве, сви вам кажу – Па 'Егзит' је овде“.

Три и по хиљаде посетилаца регистровано је у кампу „Егзита“ на плажи Штранд, где фестивалска атмосфера траје 24 сата дневно.

За три дана фестивала кроз капије Тврђаве прошло је близу 160.000 посетилаца, а очекује се да ће тај број са данашњим даном премашити 200.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару