Последњег дана „Егзита“ публику очекује права вожња кроз хип-хоп жанрове

И после прве две ноћи са укупно 105.000 посетилаца који су прошли кроз капије „Егзита“, и суботња, традиционално најпосећенија ноћ, ове је године достигла сопствени рекорд са више од 53.000 посетилаца.

Треће вече фестивала је обележио чистокрвни рокенрол америчке групе „Грета ван Флит“, састава о којем се највише прича на светској музичкој сцени у последњих годину дана. Млади хероји и „спасиоци рокенрола“ како су их многи прозвали, оправдали су и највиша очекивања са беспрекорном свирком уживо и фанатичним заносом на сцени какав је карактеристичан само за стадионске рок звезде.

Атмосферу на главној бини високо је подигао фасцинантни Том Вокер, који је пред почетак свог планетарно обожаваног хита Leave a Light On позвао публику да живе чисто и без наркотика, након чега је заједно са одушевљеном публиком отпевао један од највећих светских хитова.

Један од засебних брендова унутар „Егзита“ је и чувени излазак сунца над „мтс Денс ареном“ који је публика доживела уз светског ди-џеј мага Соломуна и његову планетарно познату „+1“ журку. Шеф светске хаус сцене пореклом са Балкана, уз своје госте и једним од водећих ди-џеј дуета "Tale of Us", направио је праву шесточасовну рапсодију и донео звук Ибице у спектакуларни амфитеатар „мтс Денс арене“.

Грозницу суботње вечери на главној бини употпуниле су и индие наде „Буч Кесиди“ и харизматични Dub FX који је још једном свима присутним испоручио јединствени наступ уз песме попут Love Someone, а хитмејкерску ноту пружио је и Махмут Орхан уз песме Feel и Save Me. За магичну ноћ на „мтс Денс Арени“, побринуо се и популарни тандем "Adriatique", којем је ово уједно био и премијеран наступ на „Егзит“ фестивалу, као и холандски продуцент балканског порекла Сатори.

Публику препуне „Адико фјужн“ бине на ноге је дигла прослављена "Bassivity Showcase" екипа уз водеће регионалне музичке звезде међу којима су били Fox, Surreal, Сенида и Сара Јо, а жестоки програм употпунили су и реп шефови "Frankie Kontra Indigo" и мајстори светске музике, "Kal".

Енергије није мањкало ни на „Кокта битс“ бини уз неодољиве "Black Serbs" са којима је публика у глас певала Ballin Like Jokic, те специјални наступ нашег најпознатијег јутјубера Бака Прасе, а на „Експлозив“ бини су "Spermbirds", "Total Chaos" и "Siberian Meat Grinder" још једном показали зашто је управо ово најекстремнија бина фестивала. Трећег дана фестивала, на „Ноу слип Нови Сад“ бини, под окриљем надалеко познатог грузијског клуба "Bassiani", наступила је бескомпромисна андерграунд икона DVS1, као и JASSS, Dadub и NDRX.

На „Егзит“ фестивалу одржана је и промоција нове националне хуманитарне кампање „Да и за мене буде места - изградимо вртиће заједно“ коју организују Фондација „Новак Ђоковић“ и „Егзит фондација“, уз подршку Радио-телевизије Србије. Глобална директорка фондације „Новак Ђоковић“, Јелена Ђоковић, као и оснивач „Егзит“ фестивала, Душан Ковачевић, представили су сарадњу и позвали јавност да се прикључи тако што ће послати поруку на посебан хуманитарни број 2205, који симболично представља датум Новаковог рођендана, а цена поруке износи 100 динара.

"OPENS State of EXIT" зону фестивала је посетио шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Сем Фабрици, који је уз председника Владе Војводине, Игора Мировића, као и Ивана Петровића из „Егзит фондације“, представио акцију „Врати природи - Придружи се и посади дрво“. У питању је акција садња дрвећа на неколико локација у Војводини током јесени коју организује Делегација Европске уније у Србији, ЕУ инфо мрежа, Егзит фондација и Омладинска престоница Европе Нови Сад (ОПЕНС). На OPENS State of EXIT зони, посетиоци могу својим корацима да помогну у осликавању крошње дрвета на платну и тако се пријаве за акцију садње дрвећа. Фестивалска публика за ову еколошку акцију може да се пријави вечерас на фестивалу и сајта „Егзит фондације“.

Журка се наставља и данас, а последњег дана „Егзита“ на главној бини публику очекује права вожња кроз хип-хоп жанрове, јер стиже један од најутицајнијих британских грајм звезда Skepta, а за велико недељно финале побринуће се и беспрекорни MC из Бруклина, Desiigner, као и урбан-џез уметница IAMDDB.

Водећи ди-џеј дуо Dimitri Vegas & Like Mike на главној бини приредиће спектакуларан шоу препун хитова, а на „мтс Денс арени“ припрема се велика завршница коју ће омогућити детроитски техно виртоуз Jeff Mills, јунакиња новог доба Amelie Lens, те један од најбољих ди-џејева данашњице Dax J. На „Ноу слип“ бини жељно се ишчекује светски позната „All Day I Dream“ журка, а овај хаус доживљај лично ће да предводи легендарни ди-џеј гуру Lee Burridge, са којим долазе и његове најистакнутије ведете Sebastien Leger, YokoO и Newman.

Ништа мање занимљиво неће бити ни на „Адико фјужн“ бини где ће се уживати уз спектакуларни наступ некадашње фронтменке бенда "Nightwish" невероватног вокала, чувене Тарје, као и наступ маестра панонске шансоне, легендарног Звонка Богдана. Експлозивна енергија публику очекује и на „Кокта битсу“ уз наступ Vojka V, High 5 и Krankšvester, а за завршно „пржење“ у недељу на „Експлозив“ бини задужени су Soilwork, Enforcer и Entombed A.D.

Улазнице за „Егзит“ су и данас у продаји широм Србије по цени од 2.990 динара, док ће на фестивалским улазима цена дневне улазнице бити виша. Цена ВИП једнодневне улазнице за недељу износи 12.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару