Небо ће се смиловати – у недељу неће одложити „Фантазију“ Београдске филхармоније

Београдска филхармонија заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, одржаће у недељу, 30. јуна на Ушћу концерт „Дизнијева Фантазија уживо“, који је прошле недеље одложен због лошег времена.

Сензационална продукција „Дизни Фантазија уживо“ представља компилацију оригиналног филма Волта Дизнија из 1940. године Фантазија и филма Фантазија 2000, званично никада приказаног на нашим просторима.

Концерт ће отворити звуци из чувене Бетовенове Пете симфоније, и то из Фантазије 2000. Одмах за њом следе делови из оригиналног Дизнијевог филма уз Бетовенову Пасторалну симфонију, сегмент из балета Крцко Орашчић, Чајковског и, посебна посластица, Месечина, Клода Дебисија, уз анимирану секвенцу која је изостављена из оригиналне Фантазије.

Потом ће Филхармонија одсвирати Жар птицу, Стравинског уз јединствену анимацију из Фантазије 2000, затим антологијски Плес часовника А. Понкијелија и Чаробњаковог шегрта П. Дикаа, уз чувену борбу Микија Мауса и метле који је „кривац“ за настанак овог дугометражног ремек дела.

Концерт ће у финале увести призори из нове верзије Фантазије уз композиције Сјај и раскош Елгара, Римске пиније Респигија, као и Карневал животиња Сен-Санса.

Филхармонија је за најмлађе припремила мало такмичење и позива клинце да се маскирају у омиљене Дизнијеве јунаке и да користећи хештег #bgf_fantazija поставе слике на Инстаграм. Најкреативнијих 100 малишана биће награђено филхармонијским издањима за децу.

Као и до сада, музички пикник се одржава у новобеоградском блоку 13, а улази на концертну локацију биће из Улице Ушће и Булевара Николе Тесле који ће бити затворен за саобраћај.

Концерт поћиње у 20.30, капије се отварају три сата раније, од 17.30.

Поред централног екрана, биће обезбеђена још два бочна како би посетиоци могли да уживају у Дизнијевом анимираном ремек делу, док 105 музичара свира најлепше нумере класичне музике.

На трећем концерту на отвореном Београдске филхармоније очекује се 50.000 људи из целог региона, а оркестар позива све генерације да дођу и уживају на бесплатном концерту, и то на месту где ће се градити нова зграда Београдске филхармоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару