Најбољи дувачки оркестар Њу Орлеанса 30. јуна пред Београђанима

"The Hot 8 Brass Band", најбољи савремени дувачки оркестар града Њу Орлеанса, наступиће 30. јуна у Дому омладине Београд.

Као прави представници свог града, доносе са собом аутентичну причу о трагедији и тријумфу која је постала готово једнако позната као и њихова музика.

Наступали су широм света, дижући публику на ноге својим оригиналним звуком, који се ослања на џез наслеђе и укршта с модерним стиловима: хип-хопом, фанком и ритам и блузом.

У сусрет премијерном наступу пред публиком у Србији, трубач Алварез „Биг Ал“ Хантли каже да никада не знају шта да очекују када посећују нове земље, сусрећу се с новим културама и људима у публици.

„Ми само радимо оно што радимо, свирамо нашу музику 'за добро расположење' и уживамо у одржавању концерата широм света. Било је наступа на којима смо очекивали да ће публика седети и бити резервисана, али увек људе дигнемо из столица и ђускају целе ноћ. Зато не очекујемо ништа мање ни од концерта у Београду! Једва чекамо да се добро проведемо са вама“, рекао је Биг Ал.

Каже да није очекивао да ће трајати две деценије.

"Били смо само деца која су се играла у дворишту и радила оно што су волела и што им је било забавно. Тада смо још били у средњој школи и нисмо помишљали да ћемо обићи свет свирајући нашу музику", истакао је Хантли.

Објашњава да различити жанрови утичу на њихов музички стил, али оно што ствара њихов оригинални звук јесу заједничке идеје, али и разлике унутар бенда које користе у процесу писања песама.

Музика Њу Орлеанса је, сматра, искрена, ствара добар осећај.

"Мислим да дефинитивно долази до новог препорода музике Њу Орлеанса. Музичка сцена је претрпела ударац 2005. године након урагана 'Катрина', али поново се појављују нови музичари, бендови и музика", нагласио је Хантли.

Улазнице су у продаји преко "Тикет вижн" мреже, по цени од 1.200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару