Феномен „Двестадвојка“

„Двестадвојка“ је пре пола века основана са идејом да по свему буде другачија од осталих радио-станица – у говору, музици и у директној комуникацији са слушаоцима.

Олга Кепчија, позната водитељка, сећа се да је прва радио-станица коју је самостално одабрала да слуша била управо „Двестадвојка“.

„Био је то Хит Двестадвојке који се емитовао уживо са Ташмајдана. Сећам се, 'Рибља чорба' је победила са песмом Два динара друже. Ја слушам, јао па ово је супер, ја волим ову музику, тада сам заволела 'Рибљу чорбу', заволела сам 'Двестадвојку'. Негде сам потајно помислила. јао, када бих ја ово могла да радим једног дана, слушајући Владу Џета и ето, понекад се снови остваре, каже Олга.

У жељи да буде што ближе својим слушаоцима, „Двестадвојка" је била први радио програм који је организовао концерте уживо. Први који је релизовао емисије ван студија, из трамваја, авиона, из пећине. Први који је увео гласање слушалаца о најразличитијим темама. Захваљујући новим технологијама данас је још ближа својој публици.

„Искористили смо то што постоји Твитер, што постоји Инстаграм, што постоји Фејсбук и направили смо неку врсту своје друштвене мреже“, објашњава новинарка Круна Пинтарић.

Водитељи, новинари, уметници, ауторитети у различитим областима у претходних пола века били су аутори емисија на „Двестадвојци“.

„Људи воле причу, али воле да та прича буде ипак са неком дозом интелигенције, дубине, да заиста дође неко ко има нешто да каже, и у том смислу јесте другачија од других“, сматра Пинтарићева.

Са свим поменутим и рокенролом као заштитним знаком „Двестадвојка“ је већ пола века лако препознатљива у радио етру.

„Најлепше је то кад вам људи кажу: 'е када чујем први тон знам да сте то ви'“, наглашава Олга Кепчија. 

Рођенданским концертом и низом активности „Двестадвојка“ ће обележити 50 година постојања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару