Ближи се „Егзит“, ко све долази

За непуних месец дана почиње „Егзит“, а већ је заокружен дугачак списак неких од највећих светских музичких звезда. Страни медији и музички критичари утркују се са похвалама за музички програм овогодишњег фестивала за који се слажу да је најјачи до сад.

На једном месту окупиће се легендарни уметници који и даље суверено владају светском сценом, али и најпопуларнији хероји нових генерација чији глобални хитови броје више десетина милијарди прегледа на Јутјубу.

„Егзит“ ће посетити и један од највећих рок бендова свих време „Кјур“, али и млади рокенрол бенд о коме се тренутно највише прича у целом свету - „Грет ван Флит“. Ту је један од најцењенијих светских репера Скепта, али и нова хип-хоп принцеза ИАМДДБ, те најчувенији ди-џеј свих времена Карл Кокс и данас најпопуларнија ди-џеј звезда нове генерације Амели Ленс.

Десетине и десетине најслушанијих хитова данашњице на „Егзит“ лично доносе њихови аутори као што је то тренутно веома актуелна америчка група „Чејнсмоукерс“, али и Француз чији сваки сингл броји стотине милиона, па и милијарде Јутјуб прегледа – ди-џеј Снејк.

Хитове за највеће светске фестивале доносе и краљеви фестивала „Тумороуленд“, ди-џеј дуо Димитри Вегас и Лајк Мајк, али и још један белгијски вундеркинд са врхова светских топ-листа – "Lost Frequencies".

Највећи трап-хит икад на „Егзит“ доноси "Desiigner", чији наступи уживо су апсолутни празници позитивне енергије, док ће једнако заразне мелодије донети и њујоршки хит дуо „Софи Такер“.

Са друге стране, ту је и фамозни кантаутор моћног гласа и власник једног од најбољих албума ове године – Том Вокер, чију овогодишњу химну Leave a Light On публика на „Егзиту“ жељно ишчекује.

На главној бини наћи ће се и Чејс и Статус и Даб Еф-Икс, а њима ће се на главној бини придружити и вишеструко платинасти ди-џеј дуо Филатов и Карас, док на журку стиже и мистериозна белгијска ди-џеј уметница у успону, MATTH.

Ипак, највише и најдуже ће се плесати уз овогодишњу олстар поставу спектакуларне „МТС Денс арене“, на којој се уз Кокса и Амели на списку налазе и практично сви најтраженији извођачи данашње електронске сцене као што су Пол Калкбренер, Соломун, "Tale of Us"...

И „Адико фјужон“ бина помешаће наслеђе, данашњицу и актуелне токове, од маестралног шансоњера Звонка Богдана и ска легенди "The Selecter", преко метал диве Тарје и 30. годишњице „Атеист репа“ у оригиналној постави.

Ипак, чак и све то, само је део целе слике коју чини још преко хиљаду акредитованих уметника из целог света, који ће се од 4. до 7. јула распоредити на преко четрдесет бина и музичких зона широм Петроварадинске тврђаве у Новом Саду!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару