До четвртка увече гласајте за финалисте „Бунт рок фестивала“

Једини телевизијски фестивал такмичарског карактера „Бунт рок фестивал“ РТС-а улази у завршницу квалификационог дела. Публика ће после вечерашње емисије имати 24 сата да одабере своје финалисте. Циљ фестивала је афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Данас је важно бити другачији, а мисија овог пројекта да се подржи рад аутора који су аутентични и различити у односу на оно што нам музичка сцена у Србији тренутно нуди.

За пето, јубиларно издање фестивала на адресу РТС-а стигло је 150 пријава аутора и бендова из целе Србије.

Aуторка „Бунт рок фестивала“ Бранка Главоњић, каже да када стигне толико пријава, с једне стране јесте тешко одабрати 22 састава, али истовремено и није јер се квалитет издваја.

„Ове године смо изабрали 22 (састава) јер су нам се придружили фестивали са којима сарађујемо. То је Омладина из Суботице, који је нама послао свој победнички бенд, ми њима наш, и ПДФ Бачка Паланка“, објаснила је Главоњићева додајући да има још фестивала са којима сарађују у „Бунту“, те да ће се сарадња наставити и следеће године.

Наступе је публика могла да прати на Другом програму, интернет платформи РТС Планета и Јутјуб калалу РТС Забава кроз седам квалификационих емисија.

„Вечерас је осма, последња квалификациона емисија и на њу бих скренула пажњу зато што се десио преседан, али најбоље да то гледаоци погледају у 23.20, али ово последње вече је важно јер после емисије постављамо 15 спотова у плеј листу Бунт рок фестивал на каналу на Јутјубу РТС Забава. Публика може да гласа тачно 24 сата. Бендовима које је жири одабрао придружиће се два бенда које ће изабрати публика“, истакла је Бранка Главоњић.

Велико финале јубиларног, петог „Бунт рок фестивала“ биће одржано 12. јуна у РТС-овом студију на Кошутњаку.

„Пошто је ово мини јубилеј, пет година обележавамо, на јесен 2019. ПГП РТС ће објавити посебан це-де, музички албум са песмама награђиваних бендова на свих пет издања фестивала“, нагласила је Главоњићева и додала да у виду награда након „Бунта“ за победнике стижу наступи на фестивалима, има новчаних и награда у виду инструмената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару