„Негатив“, „Бркови“, Никола Врањковић, „Елементал“, „Зостер“ на „Бир фесту“

Више од 100 домаћих и страних бендова наступиће на четири бине овогодишњег „Београдског бир феста“, а међу њима ће бити „Негатив“, „Бркови“, Никола Врањковић, „Елементал“, „Зостер“...

Група „Негатив“ се, после пет година паузе, на велика врата враћа на музичку сцену Србије. На „Бир фесту“ наступају по трећи пут, а последњи пут су на Главној бини свирали пре осам година.

Ивана Петерс важи за најбољи вокал на српској музичкој сцени, а песме „Негатива“ су бунтовне и набијене енергијом која ће у петак 16. августа запалити Ушће.

„Две деценије звучи као један огроман период, али мени делује као да смо јуче били у малом подруму 1999. и свирали док је трајала ваздушна опасност. Можда смо могли боље, можда више или другачије, али смо били искрени у томе што смо свирали. Један од омиљених фестивала је баш 'Бир фест', који окупља огромну и верну публику. Та енергија ће нам бити додатни ветар у леђа да се поново срећемо са нашим фановима чешће и да поделимо са њима неке нове песме и стихове“, истакла је Ивана Петерс.

„Бркови“ већ 15 година своју популарност граде музиком коју називају „турбопункфолквелнес и спа“. Од локалног бенда су прерасли у један од најтраженијих бендова у региону, јер је сваки њихов наступ другачији и бескомпромисан, а у својим хитовима на духовит начин спајају турбофолк са роком и хеви металом.

За „Бркове“ је „Бир фест“ један од омиљених фестивала.

„Када смо прошли пут наступали на 'Бир фесту' организатор је рекао да је наш наступ био један од најзапаженијих. Осим тога, оборен је и рекорд у посећености фестивала. Те вечери на Ушћу нас је пратило 126.000 људи. Никада нећемо заборавити ту ноћ. Надам се да ће и овог пута бити једнако величанствено. Даћемо све од себе. Једва чекамо 16. август“, каже Шамсо 69.

Последњег дана фестивала на главној бини ће наступити још један бенд из Хрватске, који београдска публика изузетно воли – „Елементал“.

Најбољи „елемент“ њиховог стваралаштва је искреност и потреба да укажу на то да сви млади људи са ових простора имају исте проблеме и да је потребно да се повежу, поштују и цене, што су од првог дана постулати и „Бир феста“.

„Једва чекамо повратак на 'Бир фест' у Београду. Свирали смо пре неколико година и баш нам се урезало у сећање - испред нас море људи, огромна позорница, сјајан разглас и пуно позитиве! Такви се наступи не заборављају. Видимо се ускоро поново, Београде“, рекла је Реми Приселац.

И ове године ће се, поред Главне бине, концерти упоредо одвијати и на „Алтернатив“ бини, на којој ће наступити такође сјајни бендови.

У четвртак 15. августа наступиће Никола Врањковић, који важи за музичког генијалца. Никола својом музиком превазилази границе простора и времена, а његов последњи албум Веронаутика је по гласовима радијских слушалаца проглашен за најбољи албум 2017. године.

Тачно у поноћ у суботу 17. августа на „Алернатив“ бини ће наступити мостарски реге бенд „Зостер“. Својом музиком бенд преноси поруке толеранције, мира, прогресивности и афирмације, што најбоље исказују кроз реге и поп музику.

Стотине хиљада посетилаца ће и ове године окупирати Ушће и пет дана се проводити на најбољим рок концертима у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару