Рундек комплетирао „Арсенал 09“!

Дарко Рундек и „Екипа“, „Атеист реп“, Марко Луис, „Самостални референти“, Дејан Цукић и бројни други комплетирали су списак извођача који ће наступити на Главној и „Гарден“ бини „Арсенал феста“ у Крагујевцу 19, 20, 21. и 22. јуна.

Прве вечери „Арсенала 09“, пре легендарног америчког „Тестамента“ и фолк металаца „Перо Деформеро“ програм на Главној бини отварају дет металци „Дед џоукер“ (Dead Joker), док на „Гардену“ 19. јуна поред чувеног „Атомског склоништа“ басисте Бруне Лангера долазе и гитар-поп „Мајдан“, новајлије на београдској сцени „Лем џем“ (Lem Jem), „Урбан инстинкт“, рок „Весела машина“ и трешери „Алитор“.

„Добри људи, дођите на 'Арсенал фест' 20. јуна. На Главној бини свира Дарко Рундек и 'Екипа', а свирају и Литл Стивен и Влатко Стефановски. Јеа!“, поручује с гитаром у руци Дарко Рундек у видео-позиву.

Друге вечери „Арсенала“, на „Гардену“ су поред раније најављених панк металаца „Ритам нереда“ и психоделичних блузера М.О.Р.Т. и београдски панк Ирци "Scordisci", рокенрол Шумадинци „Ником ништа“, још једне новајлије из Београда „Туристи“, кантаутор Миле Кекин, као и Дејан Цукић.

„'Спори ритам бенд' и ја управо смо завршили снимање албума са 10 нових песама чије објављивање очекујемо у септембру. Наступ на фестивалу 'Арсенал' много нам значи, не само због мојих емотивних веза са Крагујевцем, већ и зато што обележава наш повратак на рок сцену више у форми бенда. Обећавамо пар нових ствари, али и обиље старих песама уз које ћемо се забављати заједно са публиком“, најављује Цукић.

Треће вече 21. јуна, поред закуцавања са „Ејсбрном“ (Eyesburn), доктором Нелетом Карајлићем и „Хладним пивом“ на Главној, „Арсенал“ нуди на „Гарден“ бини америчке стоунере „Ред фенг“, Ђорђа Миљеновића, „Артан Лили“ и „Аутопарк“, којима су се придружили ска „Самостални референти“, гранџ „Стоун слипер“ и ужички хардкор „Брат“.

Четврто, завршно, ударничко вече 22. јуна на Главној бини протећи ће у знаку легендарних „Партибрејкерса“, панкера „Гоблина“ и америчког инди рокера Курта Вајла и његових „Вајолејторса“ (The Violators), а на „Гарден“ су уз репера Војка В и „Визељ“, стигли „Драм“, дуо „Буч Кесиди“, као и култни панкери „Атеист реп“ који ће јубилеј 30 година рада обележити и наступом на „Арсеналу“.

„Гарден“, као и фестивал, затвара соул музичар Марко Луис, повратник на „Арсенал“, који је и прошле године овде са бројном публиком дочекао јутро, након тога констатујући на Фејсбуку: „Дочекасмо заједно јутро у Крагујевцу, нисам знао шта нас очекује, али овај доживљај је био невероватан.“

Програм „Експлоузив“ бине биће саопштен ускоро. Комплет улазница за сва четири дана кошта 2.300 динара, док је 1.000 за појединачан дан, преко Тикет вижона, односно tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару