Отворен конкурс за мале рокерке

Трећи рок камп за девојчице биће одржан у Књажевцу од 14. до 20. јула. Конкурс за менторке и њихове ученице отворен је од 6. до 26. маја.

Рок камп за девојчице је непрофитни програм намењен девојчицама из свих делова Србије, узраста од 11 до 14 година, које се интересују за рок музику. Током седам дана учеснице ће учити основе или усавршавати свирање гитаре, бас гитаре, бубњева и клавијатура, а по први пут ове године, неке од девојчица ће имати прилику да науче основе концертне продукције и подешавања звука.

Девојчице ће заједно направити своје бендове са којима ће вежбати, а последњег дана кампа сваки бенд ће извести по једну песму на концерту отвореном за публику.

Поред радионица инструмената и заједничких проби, у програм су укључене и радионице певања, писања текстова, компоновања, као и упознавања са музичком и техничком опремом.

Менторке и гостујући едукатори ће са девојчицама разговарати о предрасудама и стереотипима, радити на њиховом самопоуздању и треми, али и охрабривати њихове таленте и потенцијале.

Овогодишњи новитет у оквиру Рок кампа јесте то да ће за учешће у кампу моћи да се пријаве и музичарке које желе да буду менторке девојчицама и да их током трајања кампа у Књажевцу уче свирању инструмената.

За учешће о кампу музичко образовање девојчица није пресудно, као ни поседовање сопственог инструмента. Важна напомена јесте та да ће ове године моћи да се пријаве и учеснице из претходне две генерације и то искључиво за секцију концерте продукције и подешавања звука.

Иза Рок кампа за девојчице стоји тим младих и посвећених жена Организације за промоцију активизма ОПА у оквиру програма за афирмацију женског стваралаштва FEMIX, који се реализује од 2010. године у сарадњи са великим бројем организација, колектива, уметница и уметника.

Детаљне информације о конкурсу, као и начин пријаве за учеснице и менторке овогодишњег Рок кампа за девојчице могу се пронаћи на сајту организације FEMIX или на Фејсбуку. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару