Исландски двојац „Гус-Гус“ 11. маја у „Барутани“

Један од најпопуларнијих електронских састава, исландска авангардна атракција „Гус-Гус“, наступиће 11. маја у „Барутани“ на Калемегдану.

„Гус-Гус“ су миљеници публике која воли добре журке и плесну музику, нордијски електро звук, као и магичне и узбудљиве живе наступе са уметничким печатом. На самим почецима, њихова музика је била под снажним утицајима трип-хопа, који су временом заменили за клупски хаус звук с еуфоричним поп сензибилитетом очаравајућих емоција и енергије.

Група је настала 1995. године у Рејкјавику као колектив музичара, продуцената, филмских стваралаца и извођача, док су данас дуо који чине певач Данијел Агист Харалдсон и Биргир Лораринсон.

Познати су по еклектичном звуку и неконвенционалној фузији електра, техна, трип-хопа и хауса, успешно укомпонованој са попом и другим музичким жанровима. Сарађивали су с неким од најпознатијих имена електро и поп сцене, међу којима су и Бјoрк, Рошин Марфи, „Депеш мод“ и други.

За скоро три деценије каријере, „Гус-Гус“ су издали десет студијских албума. Прославили су се својим другим албумом Polydistortion (1997), једним од најбољих дискографских драгуља деведесетих, после којег су уследили наступи широм света.

На светске топ-листе доспели су неколико година касније синглом Давид, са четвртог студијског албума под називом Attention (2002). Њихово комерцијално најуспјешније издање је Arabian Horse (2011) на којем су се нашли хитови Over и Arabian Horse.

Три године касније објављен је Mexico који је освојио плесну публуку синглом Obnoxiously Sexual. Последњи албум Lies Are More Flexible објављен је прошле године, а представља фузију амбијента, даунтемпа, прогресив хауса и нео-електронике уз дозу италодиска осамдесетих и ретро синтвејва, који слушаоца води на емотивно путовање кроз осам нових нумера, предвођених првим синглом Featherlight.

Иако је развојем технологије електронска музика врло напредовала, „Гус-Гус“ се не прилагођавају трендовима, па и даље користе аналогну опрему уз помоћ које креирају прави електронски звук.

Ограничен број улазница по цени од 1.190 динара за партер и 1.790 динара за ВИП платформу налази се у продаји путем „Тикетвижн“ и „Гигс тикс“ продајних мрежа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару