„Тивери корпорејшн“ 26. јуна на Ташмајдану

Светска музичка атракција „Тивери корпорејшн“ одржаће концерт 26. јуна на стадиону Ташмајдан, најавили су из „Лонг плеја“. Оснивачи групе, продуцентски и ауторски дуо који чине Роб Гарза и Ерик Хилтон, заслужни су за настанак читавог подџанра електронске музике оплемењене употребом регеа, даба, хип-хопа, даунтемпа, индијског трип-хопа и боса нове.

У свету музике, амерички састав "Тивери корпорејшн“ (Thievery Corporation), изградио је планетарно успешну каријеру без радијских хитова, високобуџетних спотова и подршке великих дискографских кућа.

Наступају широм света, звезде су великих фестивала као што су "Coachella" и "Lollapalooza" и бележе милионске тираже албума и прегледе на Јутјубу

„Када људи дођу на наш наступ, добију нешто што поседује енергичност и интензитет. Нешто што има доста енергије“, објашњава Гарза концертну привлачност и моћ бенда.

Гарза и Хилтон су започели деби албумом Sounds From the Thievery Hi-Fi (1996), када су их помало повезивали са свежом британском трип-хоп сценом.

Уследили су албуми Mirror Conspiracy (2000), The Richest Man in Babylon (2002) и The Cosmic Game (2005), где су им сарадници Пери Фарел, Вејн Којн и Дејвид Бирн.

Гарза и Хилтон потом реализују субверзивне снимке који одају њихову страст ка друштвеном активизму, што се чује на албумима Radio Retaliation (2008) и Culture of Fear (2011).

После одавања поштовања боса нова утицајима на албуму Saudade (2014), група „зарања“ у класичне реге и даб звукове Јамајке на The Temple of I & I (2017) и потом Treasure from the Temple (2018).

„Никад нисмо покушавали да нађемо место музичкој индустрији. Почели смо стварати музику у клубу са случајним комадима музичке опреме међу гајбама са пићем. Наш риступ музици допустио је да се никад не осетимо ограниченима на само један одређен звук, па смо прешли многе фасцинантне музичке пределе“, објашњава Гарза.

Улазнице за концерт 26. јуна на Ташу у претпродаји коштају 2.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару