Хип-хоп фестивал на „Егзиту“ и више од 70 извођача

Након низа гитарских бендова и највећих звезда електронске музике, „Егзит“ најављује да ће овог лета окупити и највеће хип-хоп звезде којих ће бити толико да ће моћи да прогласе фестивал овог музичког жанра на Петроварадинској тврђави.

Хип-хопере ће на „Егзиту“ предводити британски репер Скепта. Овај уметник непрестано говори о актуелној друштвено-политичкој клими и горућој теми расизма у свету, због чега га многи називају активистом, а не класичним репером.

У своју богату биографију уписао је и дуетску песму England Lost са фронтменом „Стоунса“, Миком Џегером, док је Дрејк, његов велики пријатељ и поштовалац, често знао да кроз своје текстове одаје признање најпознатијем лондонском ем-сију.

Са британског острва стиже и IAMDDB, коју је и моћни Би-Би-Си позиционирао на листу извођача чији је звук обележио претходну годину, док су њени треп-џез бенгери Shade, Drippy и Kurr£ncy, данас неизоставни на најбољим хип-хоп и ар'ен'би журкама.

За велико недељно финале на главној бини побринуће се уживо Дизајнер, творац хип-хоп песме у овој деценији Panda, која је доспела на сам врх америчке топ-листе и до данас избројала чак 1,3 милијарде прегледа само на Јутјубу.

И ове године, у духу свог имена, све жанрове помераће култна Адико Фјужн бина, а на њу стижу балканска рап звезда Сајси Ем-Си и реперски трио „Бед копи“.

Својеврсни хип-хоп фестивал у фестивалу кроз све четири ноћи „Егзита“ прошириће и Кокта Битс бина, нова обавезна дестинација за све обожаваоце репа, која ће од ове године имати имати само извођаче из овог жанра.

Њену ударну поставу предводе тренутно највеће регионалне хип-хоп звезде Војко В и Крешо Бенгалка, популарни регионални састави „Атлас еротика“, „Бекфлеш“, „Бунтаи“, „Хејз“, „Хај фајв“, И.Н.Д.И.Г.О, „Кранкшвестер“ и "30Zona", али и нови таленти Клинац и Елон.

На Тврђави ће генг окупити и најпопуларнији ди-џеј колективи и мајстори за микс пултом као што су „Ватра“, „Кејк бојз“, ФАМ, „Ајри скреч енд Шорти Пи“, Бајко Феликс, Ди-џеј Лаки и Ди-џеј Рокам, Пелис, Треплес, Лука Браси, PLYZ, „Њу вејв“, „Ин да клаб“, „Трепај ил' крепај“, „Васке“, „Јанг рош“, Зимски и Лил Јанг.

Петроварадинску тврђаву ће од 4. до 7. јула посетити нека од најактуелнијих имена светске сцене, међу којима су рок титани „Кјур“, изузетно тражени „Грета ван Флит“, Карл Кокс, поменити Скепта, Димитри Вегас и Лајк Мајк, Ди-џеј Снејк, Дизајнер, „Лост фриквенсиз“, IAMDDB, Софи Такер, Том Вокер, Шарлот де Вит, Борис Брејћа, Пеги Гој, Џеф Милс, Амели Ленс, Дакс Џеј, Фил Анселмо и „Илигалс“, Тарја Турунен, „Вајт чепел“, „Атеист реп“, „Арктурис“, „Тотал кејос“, као и друга велика имена која ће бити објављена наредних недеља, наводе организатори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару