После 14 година „Гарбиџ“ поново у Србији

Дугоочекивани концерт америчког рок бенда „Гарбиџ“ одржаће се 28. јуна на базенима Спортског центра „11. април“ на Новом Београду, најавили су организатори.

Чланови бенда „Гарбиџ“ заједно наступају већ 25 година. Када су се Буч, Дјук и Стиви окупили у Медисону у америчкој држави Винсконсин 1993. године, а годину дана касније им се прикључила Ширли, 1995. године су избацили деби албум Garbage , који је продат у преко четири милиона примерака.

Други албум бенда, Version 2.0 из 1998. године, такође је продат у преко четири милиона примерака, имао је великог успеха на светским топ листама, али и неколико номинација за награду Греми, укључујући и ону за албум године.

Наредне године бенд је провео на светској турнеји, а врхунац кампање у промовисању албума било је и снимање насловне песме за филм о Џејмсу Бонду Свет није довољан.

Нешто касније дошли су и платинасти албум Beautiful Garbage, 2001. године, а четири године касније и Bleed Like Me.

После седмогодишње паузе, снимили су и пето студијско издање Not Your Kind of People, које се нашло на листи Топ 50 албума магазина Ролинг стон, а престижни лист Пичфорк их је названо ј „алтернативом свему“.

Двадесет година од објављивања првог албума прославили су 2015. године распродатом светском турнејом „20 Years Queer“.

Њихов најновији студијски албум Strange Little Birds, објављен 2016. године, дебитовао је на првом месту Билбордове листе најбољих алтернатиних рок албума, а био је и на 14. месту листе Билборд 200.

Пре две године објавили су и јако добро прихваћену и читану аутобиографију This Is The Noise That Keeps Me Awake коју је приредио Џејсон Коен и за коју је сваки члан групе написао део приче, а одмах затим кренули и на заједничку турнеју по Северној Америци с легендарном групом „Блонди“.

Већи део прошле године провели су на турнеји по Европи, Северној Америци и Мексику, прослављајући 20 година од свог другог издања Version 2.0.

Тренутно раде на новом, седмом албуму који би требало да заврше до краја ове године.

Њихов јединствени звук и провокативна визуелна естетика изазвали су велику пажњу јавности широм света и донели им огроман успех. „Гарбиџ“, је већ годинама врло популаран бенд и у Србији иако је последњи пут наступио на фестивалу „Егзит“ у Новом Саду, још 2005. године.

После више година ишчекивања, „Гарбиџ" је уврстио и Београд на листу градова које ће посетити у 2019. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару