„Рокенрол чува здрав разум“

После препуног стадиона „Ташмајдан“ и три године концертне паузе, „Партибрејкерси“ поново наступају 22. марта у београдској Хали спортова „Ранко Жеравица“.

Најављен као „Велики пролећни концерт“, наступ „Партибрејкерса“ долази након ангажмана певача Зорана Костића Цанета у супер бенду „Шкртице“ и гитаристе Небојше Антонијевића - Антона у саставу „Хеви хипи бејби“.

Први самостални наступ у Београду, Цане за Танјуг најављује као класичан „Партибрејкерс“ концерт на месту где су пре 33 године први пут свирали.

„Када кажеш 33 године звучи као нешто бенифицирано... Идеја концерта је да направимо велики клуб за пар хиљада људи. У фазону служите се, све плаћено, леп провод за читаву породицу. Биће шаролико. Доћи ће различити људи“, рекао је Цане и додао да је поверење кључ повезаности са публиком у протекле три деценије.

„Из тог поверења иде емоција... Обострана. Биће то концерт међусобног храбрења. Бенд храбри публику и публика храбри бенд. Једноставно. Тим концертом на Новом Београду завршићемо турнеју која траје од дочека Нове 2018. године у Котору“, каже Цане.

Фронтмен „Партибрејкерса“ каже да бенд делује модерно после 33 године јер није у опште прихваћеном „нотном систему“.

„Увек дајемо све од себе. Ако бих хтео да се похвалим могао би да кажем да 'Партибрејкерси' доносе ћар. На овај или онај начин. Трудимо се, па како буде. Овог пута ћемо пустити пролећни рокенрол. Свираћемо и неке ствари које никада нисмо свирали. Те ствари захтевају дубоку концентрацију коју ми често не поседујемо, али за Халу спортова смо тотално спремни“, каже Цане.

Према његовим речима, у данашње време је за све људе најважније да сачувају здраву памет.

„Лепи су дани. Важно је да их поделимо на добар начин са неким. Концерт 'Партибрејкерса' и рокенрол чувају здраву памет. Више као извор аутентичних потреба и жеља. Рокенрол треба доживети на уметнички начин а не као индустријску дисциплину за богаћење. Нове генерације треба да размишљају под каквим небом расту. Ко им се и како представља. Шта жели од њих. Како их неко усмерава. Овде се у све сумња, отупела је бриткост ума“, каже Цане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару