Награђивани кантаутор, Том Вокер објавио први албум

Звезда овогодишњег „Егзита“, Том Вокер, који је на недавно одржаној додели Брит награда тријумфовао у категорији најбољег новог извођача, 1. марта је објавио албум првенац, "What a Time to Be Alive".

Кантаутор заслужан за светски хит Leave a Light On, због којег је био номинован и за најбољи сингл на Брит наградама, на новом албуму је сарађивао са врхунским продуцентима великих звезда попут Аделе, „Арктик манкис“ и „Јирс eнд јирс“, а нумере са овог издања представиће и на главној бини пред публиком овогодишњег „Егзита“.

Познати магазин Клеш у свом осврту на Вокеров албум у први план истиче „узвишени вокал“ и „лагане инструментале“. Албум је описан као „сонични рај“ који представља есенцију Вокера као живахног, искреног и талентованог.

Признати британски лист са дугом традицијом, Ивнинг стандард, предвиђа да ће му таленат доброг текстописца у будућности донети још много награда. Такође, не пропуштају да истакну јаку продукцију због које ће албум првенац бити одличан почетак каријере. Очекивано, албум је оцењен са готово максималном оценом од четири звездице.

Ни Ајриш њуз не заостаје у похвалама, истичући да је Вокеров глас омамљујући у композицијама где има простора да се искаже, као што је случај са нумером Angels, те да ће управо његов специфичан вокал, заслужан за стечену славу, бити разлог због ког ће овај албум освојити срца његових обожавалаца.

Младог Шкотланђанина, посебно његов музички стил и незаборавни глас, стављају у раван са именима као што су Ед Ширан и Раг'н'Боун Ман, а чини се да се и по бројкама и успеху може упоредити са овим звездама, јер је нумера Leave a Light On до сада преузета више од 350 милиона и купљена преко два милиона пута.

Зато су критичари и поштоваоци широм света нестрпљиво чекали његов албум првенац What a Time to Be Alive, на којем се нашло 13 нумера, међу којима је и сингл Just You and I који се већ пробио у првих 10 песама на званичној британској листи, као и дует са шведском певачицом Заром Ларсон Now You're Gone.

Петроварадинску тврђаву на наредном издању фестивала „Егзит“, од 4. до 7. јула, походиће нека од најактуелнијих имена, али и живе легенде светске сцене, међу којима су рок титани „Кјур“, рок бенд о коме се тренутно највише прича „Грета ван Флит“, најчувенији ди-џеј свих времена Карл Кокс, званично најпопуларнији ди-џеј тандем Димитри Вегас и Лајк Мајк, затим ди-џеј Снејк, „Лост фриквенсис“, Софи Такер и поменути Том Вокер.

Наступиће и Фил Анселмо, Тарја Турунен, Шарлот де Вит, Борис Брејха, Пеги Гоу, Џеф Милс, Амели Ленс, Дакс Џеј, Масио Плекс, али и плејада сјајних бендова попут Питер и „Тест тјуб бејбс“, „Селектер“, „Атеист реп“ , „Арктурус“, „Тотал хаос“, као и друга велика имена која ће бити објављена у наредним недељама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару