„Земља грува“ две године после настанка пустила „Тугу“

Спот за песму „Туга“ група „Земља грува“ снимила је пре две године, али он није објављен нити емитован до сада. Гостујући у Јутарњем програму, певачица бенда Ана Констракта Ђурић открила је, између осталог, зашто је сада право време да се пусти „Туга“.

Пре деценију и мало више у једној малој београдској улици група од 12 музичара ентузијаста направила је сопствену државу Грувленд. За апстрактну творевину прочуло се брзо.

Имају и устав. Аутентични законик састављен је од само једног члана: „Свако ко жели да живи и ради на територији Грувленда мора да буде срећан“.

Од 20. године назвала је себе Констракта, за њу је музика уживање, а у „Земљу грува“ стигла је у тренутку настајања бенда. Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Ана Констракта Ђурић најавила је издање на којем је забележена круна јубилеја групе – концерт у СКЦ-у у децембру.

Неки чланови групе „Земља грува“ представиће се у наредном периоду самостално. У плану су синглови за Зое, Констракту и Милована, али све под окриљем Грувленда.

„'Земља грува' и даље постоји, и даље ради, ми само показујемо на мини-пројектима шта нас као ауторе занима“, објаснила је Констракта.

Публику „Земље грува“, како каже, углавном чине жене, које се поистовећују са текстовима које она и Зое пласирају: „Судопера и Најлепше жеље имају теме које се препознају као женске“.  

„Када смо почињали нисмо очекивали такав успех какав нас је снашао после Најлепших жеља и одједном смо се нашли на свим листама, фестивалима и у целом региону и морали смо у ходу да се навикавамо“, објаснила је Ана додајући да су тек када су ушли у музички бизнис схватили да за све треба много времена и посвећености.

Спот за песму Туга снимљен је пре две године, али није објављен нити емитован до сада.   

„Немам добар одговор на питање зашто спот није емитован раније. Када смо снимали била је зима, када смо монтирали дошло је пролеће и схватили смо да нема смисла оптерећивати људе јаким, емотивним спотом. Ево сада је дошао тренутак и мислим да јесте прави тренутак да се пусти Туга“, закључила је Констракта.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару