Британски поп бенд „Стил корнерс“ 7. маја у ДОБ

У сали Американа Дома омладине Београда, 7. маја, публика ће имати прилику по први пут да ужива у британском дрим поп бенду „Стил корнерс“.

Под утицајима који обухватају ванвременске експерименте Вангелиса, експанзивне и филмске звуке Ења Мориконеа и гламурозни синт поп осамдесетих, „Стил корнерс“ је пројекат који заједно реализују Грег Хјуз и Теса Мареј.

Група је основана убрзо након што је Хјуз, као „емигрант“ из Америке, упознао Тесу на железничкој станици у Лондону.

„Стил корнерс“ су 2010. године објавили су Don't Fall In Love/Wish за „Грејт поп суплемент лејбл“ уз видео спот за песму Wish који је урадила Луси Дајсон.

Чињеница да су у само једном дану продали свих 700 примерака, за издавачку кућу „Суб поп“, значила је да са њима што пре треба потписати уговор.

Већ наредне године, објављен је њихов први албум Creatures of an Hour.

До момента када је дошао на ред и њихов други албум (2013), „Стил корнерс“ су се одмакли од утицаја музике 60-их година ка звуку осамдесетих инспирисани "Авалоном" Рокси Мјусик.

Са албума Strange Pleasure издвојили су се синглови Fireflies који је је сајт Питчфорк прозвао најбољим новим синглом, као и The Trip.

За снимање трећег албума, Грег и Теса тражили су мир и пронашли су га на морској обали Енглеске.

Тамна боја мора инспирисала је и назив овог издања Dead Blue.

Албум са којег се издвојио сингл Lost Boys инспирисан Брајаном Вилсоном, објавили су за сопствену издавачку кућу Wrecking Light у септембру 2016.године.

Dead Blue био је највише котирани дрим поп албум на The Line of Best Fit те године.

Њихово најновије, четврто студијско издање објављено је прошле године. Slow Аir буди атмосферу по којој су „Стил корнерс“ познати и наставља пут овог бенда кроз „сочно“ и етерично издање инспирисано ватром америчког запада.

Турнеја којом промовишу албум Slow Air довешће их први пут и у Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару