Том Спејт специјални гост Тома Одела у „Ранку Жеравици“

Кантаутор из Лондона Том Спејт наступиће 12. фебруара у дворани „Ранко Жеравица" као специјални гост Тома Одела.

Том Спејт у својој музици врло успешно стапа фолк и савремени поп. Како је младост провео уживајући уз музичке величине какве су били „Битлси“, Сајмон и Гарфанкл, Џони Мичел и "The Shins" и његова ауторска дела попримила су нешто од тих утицаја. За његову музику кажу да је „елегантна, прелепа и певљива".

Дипломирао је на Liverpool Institute for Performing Arts где је чак и од Пола Макартнија добио похвале за стваралаштво.

Од почетка своје каријере објављивао је само ЕП издања. Његов први ауторски деби десио се 2016. године када је објавио Little Love, затим и Falling, а неколико месеци касније светлост дана угледао је и Love.

Следеће године Спејт је објавио још три ЕП-а које је продуцирао Крис Бонд, а у чијем су настајању учествовали и Turin Brakes као и Lydia Clowes. Willow Tree издао је у марту 2017.  године, My, My, My у јулу, а годину је завршио са Waiting.

Његова музика привукла је велику пажњу медија али и фанова у Британији, што се најбоље види по томе да његове песме имају преко 60 милиона стримова на „Спотифају" и два милиона слушалаца месечно, а његова турнеја у Великој Британији у октобру била је распродата.

У априлу ове године Том Спејт објавиће свој први албум Collide који ће промовисати и на самосталној турнеји. Пре тога ће наступати уз Тома Одела на неколико концерата његове „Jubilee Road“ турнеје која ће га довести и у Београд.

Музичка сензација нове генерације, вансеријски талентовани и вишеструко награђивани млади Британац Том Одел ће у склопу промоције свог најновијег албума Jubilee Road први пут наступити у Београду.

Улазнице су у продаји путем мреже „Тикет вижн“ као и онлајн на tickets.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару