„Интерпол“ долази у Београд!

Један од најцењенијих алт-рок бендова данашњице, њујоршки трио „Интерпол“ одржаће концерт 13. августа у рову испод Војног музеја на Калемегдану, најавили су данас организатори.

„Интерпол“ долази у Београд! „Интерпол“ долази у Београд!

Пол Бенкс (гитара, вокал), Данијел Кешлер (гитара) и Сем Фогарино (бубњеви) кренуће овог лета на европску турнеју којом ће обележити 15 година од изласка албума првенца Turn On The Bright Lights и који ће у целости извести на концертима.

Тако ће публика у Београду моћи уживо да чује хитове попут Untitled, PDA, Obsticle 1, Say Hello To The Angels и многе друге.

Карте за београдски концерт састава „Интерпол“ биће пуштене у продају 27. јануара преко продајне мреже „Евентим“, по промо-цени од 1.790 динара за партер и 2.490 динара за ВИП терасу, док ће одређени број улазница бити доступан већ од среде путем званичног сајта бенда.

Прича о саставу „Интерпол“" почиње у Њујорку 1997. године када су Данијел Кешлер, Карлос Денглер, Грег Дради и Пол Бенкс оформили бенд.

Три године касније бубњар Дради напушта групу и на његово место долази Сем Фогарино.

Године 2002. потписали су уговор са издавачком кућом „Матадор рекордс“ и издали први албум Turn On The Bright Lights, који се нашао на десетој позицији годишње листе албума НМЕ магазина, као и на првом месту  топ 50 албума "Pitchfork Media".

Turn On The Bright Lights је до сада продат у више од милион копија и по многима и данас важи за најјаче остварење у дискографији бенда у музичком и лиричком смислу.

У наредних деценију и по „Интерпол“ је објавио још четири албума – Antics (2004), Our Love to Admire (2007), Interpol (2010), последњи El Pintor (2014) са басистом Карлосом Денглером који је након тога напустио групу.

Банкс, Кешлер и Фогарино тренутно раде на новом материјалу у родном Њујорку који ће издати следеће године за „Матадор рекордс“.

Хваљени од стране критике и са армијом обожавалаца, бенд је остао веран свом препознатљивом мрачном ставу и песмама на којима доминирају химнични рефрени и дубоки, театрални вокал Паула Бенкса.

Гостовали су у бројним ТВ емисијама, попут Late Show with David Letterman и Conan, а наступали су на главним бинама највећих светских фестивала као што су „Коачела“, „Лолапалуза“ и „Примавера“.

Београд је једини град из региона у којем ће њујоршки бенд наступити у оквиру турнеје "Turn On The Bright Lights Anniversary Tour", а обожаваоци из околних земаља карте могу да набаве путем сајта „Евентима“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи