Најуспешније нумере 2016. године – од Тимберлејка до Сије

Година која се примиче крају обиловала је успешним музичким пројектима, а када је реч о заради, на тој листи предњачи Џастин Тимберлејк са песмом "Can't Stop the Feeling!".

Најпродаванији дигитални хит, објављен у мају, продат је у 2.438.000 примерака, а снимљен је за потребе анимираног филма Тролови.

На другој позицији те листе, према подацима агенције Нилсен, нашао се познати амерички репер Флорајда са песмом My House и 2.217.000 продатих копија. Следи дуо "The Chainsmokers" и њихов велики хит Closer.

Четврти по броју продатих копија у 2016. години је дански поп и соул бенд "Lukas Graham" са 7 Years. Ово је најбоље рангирана песма из континенталне Европе још од 2012. године и Белгијанца Готјеа, који се тада појавио са нумером Somebody That I Used to Know.

На листи је петопласирани Дрејк са One Dance и 1.982.000 продатих копија од априла. Следе "Twenty One Pilots" са Stressed Out, номиновани за награду Грeми у категорији Видео-снимак године.

Џастин Бибер са песмом Love Yourself је седми, а њему је ово први пут да се нашао међу десет музичара са најпродаванијим сингловима у току године. Раније је највећи успех на тој листи постигао песмом Boyfriend 2012. године.

"Тhe Chainsmokers" oве године имају још једну песму међу 10 најпродаванијих – Don't Let Me Down је продата у 1.763.000 примерака. На листи су и Ријана и Дрејк са песмом Work, феноменална Сија и Шон Пол са Cheap Thrills, потом "Twenty One Pilots" и Heathens и потом Мајк Познер и његов хит I Took a Pill in Ibiza.

У првих 10 нашао се музичар Desiigner са песмом Panda, објављеном у фебруару, чланице састава "Fifth Harmony" са нумером Work From Home и разиграна песма бенда DNCE Cake by the Ocean, која је продата у 1.398.000 копија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару