Музичко-сценска сензација „Грегоријан“ 8. фебруара у „Хали спортова“

Спектакуларна музичко-певачка група „Грегоријан“ долази у Београд 8. фебруара у „Халу спортова“, у оквиру своје опроштајне турнеје.

Музичко-сценска сензација „Грегоријан“ 8. фебруара у „Хали спортова“ Музичко-сценска сензација „Грегоријан“ 8. фебруара у „Хали спортова“

Немачко-енглеска група, која је побрала бројне овације на претходним концертима у Србији, у „Хали спортова“ ће наступити у оквиру турнеје Master of Chants – Final Chapter Tour, на којој ће представити нове модерне обраде средњoвековних грегоријанских корала, али и своје виђење поп хитова Питера Гејбријела, Ленија Кравица, „Колдплеја“, групе „Квин“, „Дорса“.

„Грегоријан“ не одликују само одлични гласови и аранжмани, већ и врхунски сценски наступ у којем сваку нумеру прате расвета и ефекти који одузимају дах, уз обилну примена ласера и специјалних ефеката.

Да је реч о светској сензацији, говори податак о 1,3 милиона посетилаца широм света који су видели њихов шоу и више од 20 милиона продатих албума.

Своје богато искуство, оснивач „Грегоријана“ Френк Питерсон је донео из састава „Енигма“, чији је био део, и из значајног продуцентског рада са најреномиранијим музичарима, а визију хармонског спајања попа и хорске музике развија још од 1999. године.

„Пре много година, био сам у посети манастира у Шпанији. На вокмену сам слушао рок музику када сам ушао у манастир, да би ме изненада преплавила необична комбинација звукова: хор монаха је певао грегоријанске напеве у сали поред“, објаснио је Питерсон како му се указала ова јединствена идеја.

„Грегоријан“ чине осам мушких и један женски вокал из пратњу рок бенда са бубњевима, гитаром и клавијатуром и једини је светски састав који успешно сједињује грегоријански корал са поп-рок музиком.

До сад су препевали неке од највећих хитова светских извођача, попут Селин Дион, „Дајер стрејтса“, групе „Квин“, „Ганс 'н' роузис“, „Ролингстоунса“, групе "U2", „Депеш мода“, „Колдплеја“, „Р.Е.М.“, „Металике“, „Лед цепелина“, „Грин деја“, али и филмске теме из остварења Кум, Титаник.

Овај мистични и магични бенд је до сада снимио 200 песама, које су објављене на 11 студијских албума, као и шест живих ДВД издања.

Улазнице за концерт „Грегоријана“, 8. фебруара у „Хали спортова“, у продаји су по ценама од 1.900 до 2.800 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару