Јосипа Лисац у Београду слави 50 година каријере

Музичка дива Јосипа Лисац се за Дан заљубљених 14. фебруара 2017. године враћа у београдски Центар „Сава“, где ће одржати први у низу концерата у региону којима прославља 50 година каријере.

Јосипа поручује да су сусрети најлепши ако су искрени и пријатељски: „Ја сам увек желела да кроз музику донесем поруке љубави и пријатељства. То је нешто најлепше што се свима нама може догодити. Видимо се 14. фебруара.“

Уникатна појава музичке сцене – вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила – Јосипа је изградила свој карактеристични певачки и модни идентитет с потписом. Препознатљива је и по хитовима Магла, Хир, хир, хир, Гђе Дунав љуби небо, Богиња, Данас сам луда...

„У тих 50 година мени је апсолутно најлепша музичка сарадња и живот са Карлом Метикошем (1940–1991). За мене је направио најлепше песме, које живе и данас. Направио је антологијски албум Дневник једне љубави (1973) и аутор је две рок опере: Губец Бег (1975) и Гричка вјештица (1979). Направио је све могуће хитове као Магла, Данас сам луда... То су најлепши тренуци, на то сам поносна“, каже Јосипа.

Пошто се пред крај гимназије заинтересовала за рок музику, Јосипа је 1967. године почела да пева у групи „О'Хара“, после названој „Златни акорди“. Убрзо добија прилику да самостално наступи на најважнијем фестивалу забавне музике у Опатији 1968. године, када односи низ награда песмом Арсена Дедића Што ме чини сретном.

Био је то буран почетак каријере, током које се Јосипа посветила проналажењу нових, оригиналних, често и шокантних решења.

Улазнице за концерт поводом 50 година каријере Јосипе Лисац 14. фебруара у Београду коштају 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 и 2.800 динара преко мреже „Евентим“ и на благајни Центра „Сава“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару