Тони Момрел долази на „Нишвил“

Водећи британски соул певач Тони Момрел, који успешно комбинује ритам и блуз, соул и џез, наступиће са својим саставом прве вечери фестивала „Нишвил“, 10. августа следеће године, најавили су данас организатори.

Британски кантаутор професионалну каријеру је почео као пратећи вокал многих великих певача и састава, а на велика врата светске соул и асид џез сцене ушао је као водећи певач чувеног састава „Инкогнито“.

Момрел се после година проведeних у студију и на турнејама као пратећи вокал, а затим и као главни певач састава „Инкогнито“, од прошле године фокусирао на соло каријеру.

Његов албум Keep Pushing (2015) стигао је до првог места британске листе соул албума, а он је номинован за најбољег соул певача на острву.

Музичко образовање је започео када му је било свега осам година, а прве наступе је имао са црквеним госпел хором.

Са 13 година се прикључио локалном хип-хоп бенду, а када је завршио средњу школу и напунио 18 година, тражи прилику да се запосли у некој маркетиншкој агенцији, међутим, уследио је судбоносни позив.

„И даље сам се, онако из хобија, бавио хип-хопом, а свега неколико људи је знало да сам и певач. А онда ми је неко јавио да се обавезно јавим у студио у Барнсу – без икаквих додатних обавештења. Признајем да ме је у првом тренутку мало мрзело да идем чак на други крај Лондона, али сам ипак отишао, а тамо ме је, на моје огромно изненађење и одушевљење, чекала Глорија Естефан“, испричао је Момрел.

После снимања пратећих вокала за славну америчку певачицу кубанског порекла, уследили су позиви за снимања и турнеје са многим великом именима поп и соул сцене, међу којима су и Витни Хјустон, Елтон Џон, „Тејк дет“ и Шаде, са којом је обишао целу планету.

Упоредо са таквим ангажовањем, Момрел је снимио и два одлично оцењена албума са својим именом – Аrt & Soul (1999) и Message In The Music (2009), а снимао је и наступао и као члан госпел састава „Севен“.

Импресиониран Момрелом, лидер чувеног састава „Инкогнито“ Жан Пол „Блуи“ Мауник, понудио му је место водећег мушког вокала, па је Момрел већ 2002. године учествовао у снимању албума Life Stranger Than Fiction и кренуо на светску турнеју са бендом.

Момрел је са „Инкогнитом“ снимио још неколико албума, објавио други соло албум, па се, иако је већ тада имао статус више него перспективног соло уметника, одазвао позиву Шаде и учествовао у снимању њеног албума Soldier of Love (2010).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару