Концерт Амире Медуњанин – фадо на балкански начин

Призната певачица севдалинки Амира Медуњанин одржала је синоћ концерт у пуном Центру „Сава“, насмејавши и расплакавши публику која је уживала у њеном гласу и снажној, емотивној интерпретацији.

Концерт Амире Медуњанин – фадо на балкански начин Концерт Амире Медуњанин – фадо на балкански начин

Медуњанинова је са врсним музичарима – пијанистом Бојаном Зулфикарпашићем, гитаристима Антом Гелом и Бошком Јовићем, контрабасистом Звонимиром Шестаком, бубњарем Амаром Чешљаром и гитаристом Николом Стајићем – представила нови албум Дамар.

Већ са првом песмом са новог албума Пјеват ћемо шта нам срце зна, коју је написао Дамир Имамовић, показала је да је она за балканску музику оно што је Мариза за фадо.

„Најгоре ми је када упале светла и видим колико вас има“, пожалила се Медуњанинова пре него што је запевала Твојте очи, Лено мори и наставила да ниже нумере са последњег це-деа: Вјетар ружу пољуљкује, Море изгрејала сјајна месечина, Кад ја пођох на Бенбашу, Ој, голубе, мој голубе, Мој дилбере.

Између песама, „босанска Били Холидеј“, како ју је назвао својевремено критичар Гардијана, обраћала се публици са аутентичним босанским хумором, причајући о великим љубавима и истинама на непретенциозан начин.

У пратњи Зулфикарпашића, Медуњанинова је са сузама извела песму Ој, голубе, мој голубе, дирнувши публику.

„Срце ми млати ненормално“, рекла је она, испричавши да је „дамар“ животна енергија, оно што чини човека живим: „Човек без дамара је мртав, а хода.“

Одушевљење је изазвала загребачком севдалинком Ако знаш било што, а медитерански дух донела је са Пива клапа испо волта коју је отпевала са Антом Гелом.

Гело је на одушевљење окупљених отпевао и Шта то беше љубав, а Медуњанинова је поново само у пратњи Зулфикарпашића, али и публике, извела Кафу ми, драга, испеци, која је многима измамила сузе.

За бис Амира је оставила Дамар.

„Веома је тешка да је певам, а да срце остане нормално. Бојан и ја смо је снимили у даху и у мраку“, рекла је и извела насловну нумеру са новог албума у потпуном мраку.

Иако је тражила од публике да јој помогне, окупљени су немо уживали у њеном гласу, а Медуњанинова је савладана емоцијама признала да је заборавила део текста што није умањило снажан утисак који је оставила на све у сали.

„Надам се да нећу чекати дуго до следећег сусрета. До неба хвала свима што сте дошли. Мени и даље није добро када видим колико вас има“, опростила се Медуњанинова од Београђана.

За крај је извела песме које је прошли пут „остала дужна“, сама без музичке пратње отпевала је Емину, а концерт затворила још једном Шантићевом песмом – Што те нема.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару