Денс фор лајф: Један је циљ – играј за живот!

Фестивал електронске музике „Денс фор лајф“ ће бити одржан 2. и 3. децембра у Хали 5 Београдског сајма, најављено је на конференцији за штампу одржаној у Скупштини Града Београда.

Дводневни хуманитарни фестивал у огранизацији група пријатеља „Пошто живот?“, „Бит“ и „4 Мања“ ће окупити највеће звезде домаће клупске сцене са циљем да се прикупе средства за лечење младића Марија Јурешића и купе медицински апарати за лечење оболелих у Србији.

„Удружили смо снаге и покренули фестивал на којем ће више хиљада људи током две зимске ноћи на Београдском сајму до јутра играти уз ритмове музике најпопуларнијих домаћих ди-џејева електронске музике, од независне андерграунд сцене до мејнстрим електронског звука“, oткрива Симона Жикић, координаторка кампање „Пошто живот?“ и организаторка фестивала.

Овогодишњи фестивал је други у низу хуманитарних музичких догађаја у организацији младих ентузијаста.

„Журка коју огранизујемо је наставак акције која је прошле јесени покренута за Мању. Данас играмо за Марија и будућност свих људи којима живот зависи од терапија које им нису доступне. Дођите, гарантујемо незабораван провод и добру атмосферу“, рекао је глумац Александар Радојичић, један од организатора фестивала.

„Наша дужност као јавних личности је да помогнемо. Желим да се захвалим свим медијима и грађанима који су се укључили у акцију прикупљања помоћи. Ако видиш своје место, прикључи се. Ово није организација, ово је покрет. Чиме год се бавили, ма какву музику слушали, апелујем да издвојите мало времена и пошаљете поруку, купите карту за фестивал“, истакао је Виктор Савић, оснивач бренда „Бит“ (Beat) и организатор фестивала.

Организатори су истакли да овај догађај има искључиво хуманитарни карактер.

„Сва средства од продаје карата и пића намењена су спасавању живота нашег пријатеља Марија, али и других оболелих у Србији којима је помоћ преко потребна. Наша акција показала је да мало заиста може да буде много када се удружи велики број људи. Верујемо да ће добра атмосфера на фестивалу бити права награда за посетиоце, који ће се истовремено добро провести и помоћи онима којима је помоћ најпотребнија", поручује Симона Жикић.

Председник Општине Нови Београд и оснивач хуманитарне фонданције „Буди хуман“ Александар Шапић истакао је да та фондација већ више од две године подржава овакве акције.

„Ја сам сигуран да ће Марио да победи и да је ово тек почетак. Хуманитарни рад нема свој крај, ми смо привилеговани што смо у позицији да помогнемо, а не да нама неко помаже у таквој ситуацији, немојмо то никада да заборавимо. Сетимо се да увек постоје они којима је сваки дан борба за живот“, истакао је Шапић.

Акцију су подржали Град Београд, Фондација „Солидарност Србије“, Фондација „Буди хуман – Александар Шапић“, Факултет за медије и комуникације, „Де-де тикетс“, „Вин-вин“, „Алма Кватро“, ЈП „Службени гласник“, штампарија „Дога“, „Евентим“, штампарија „Визартист“, агенција "Olaf&McAteer" и многи други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару