Шербеџија: Људи осећају да им недостаје поезија

Раде Шербеџија поводом концерата у Српском народном позоришту и Центру „Сава“ открива да људи осећају да им је у овом времену потребна поезија, да им недостаје и због тога долазе на његове наступе.

Шербеџија: Људи осећају да им недостаје поезија Шербеџија: Људи осећају да им недостаје поезија

Познати глумац и песник ће са својим оркестром „Западни колодвор“ одржати концерт Узалуд се будим 26. децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду, а дан касније у Центру „Сава“ у Београду.

Шербеџија се на данашњој конференцији за новинаре у Центру „Сава“ присетио једног до својих најважнијих концерата, који је одржао баш на том месту.

„Било је то 1996. или 1997. године. Сећам се да је то било време када сам живео у Лондону и после више година поново сам дошао у Београд. Последњу представу у Београду играо сам 1992. Играо сам у Дому омладине Мајку храброст, и са Миром Карановић у Београдском драмском позоришту Ко се боји Вирџиније Вулф“, испричао је Шербеџија.

Када су му организатори концерта рекли да су све карте брзо распродате, одлучио је да исте вечери закаже још један.

„Имао сам интеракцију са 9.000 људи исте вечери и од тада скоро сваке године организујемо предновогодишње концерте и увек радо долазим у Центар 'Сава'“, истакао је Шербеџија и признао је да му је тешко да замисли на тој великој сцени једног човека, чији су концерти још више шансоне, поезија.

„Осећају људи да им баш поезија у овим временима треба и недостаје, и то је разлог зашто долазе на моје концерте“, приметио је глумац.

Шербеџија је додао и да се због одличне акустике у Центру „Сава“ добија посебна интимност, битна и њему и публици.

Као трећи разлог што се сваке године радо враћа у Београд, славни глумац је навео своју жељу за интеракцијом и директним сусретом са својом публиком.

Најавио је да ће 26. и 27. децембра извести и неке нове песме, да ће „бити простора да се на бини ненајављено појаве његови пријатељи Ђорђе Балашевић и Саша Лошић“, а специјални гост биће 21-годишња певачица Даница Крстић.

„Желео сам у Подгорици да отпевам Милица једна у мајке и да бих се мало подсетио отворио сам Јутјуб, тамо међу многим познатим певачима, видим непознату девојку која феноменално пева“, испричао је Шербеџија.

„Волим наше староградске и народне песме, посебно са југа Србије. Имају фантастичну мелодику и поезију, а Даница их чисто пева и биће ми главни гост на концерту“, рекао је Шербеџија.

Концерте организује „Мјузик стар продакшн“ у сарадњи са Центром „Сава“ и Српским народним позориштем, а улазнице се продају по цени од 1.700 до 2.700 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару