Гилан одушевио публику у Центру „Сава“

Енглески рок певач, фронтмен групе „Дип парпл“, Ијан Гилан одржао је синоћ концерт у Центру „Сава“, одушевивши публику новим аранжманима хитова славног бенда, али и нумерама из соло каријере.

Гилан одушевио публику у Центру „Сава“ Гилан одушевио публику у Центру „Сава“

Увод у Гиланов концерт био је одличан наступ бенда „Папа ле Гал“ у коме је вокал његова ћерка Грејс.

Београдски симфонијски оркестар, под диригентским вођством Стивена Бентлија-Клајна, најавио је Гиланов излазак на сцену.

Убрзо су се појавили чланови бенда: клавијатуристе Дона Ајреја, а затим им се придружио и сам Гилан и започео двочасовни концерт нумером Hang Me Out to Dry.

„Лепо је бити поново овде. Овога пута чућете нешто другачије“, поздравио је славни певач Београђане наставивши са познатим песмама „Дип парпла“, Pictures of Home, Strange Kind of Woman, Razzle Dazzle.

„Добијамо дивне вибрације од вас и то нам много значи“, одушевљено је Гилан приметио током песме A Day Late and a Dollar Short.

Телефони су обасјали салу и проломио се громогласан аплауз након емотивне баладе When a Blind Man Cries, а одушевљење Београђана дирнуло је енглеског музичара.

Гилану се у нумери You're Gonna Ruin Me Baby придружила ћерка Грејс, која је затим извела и своју песму Candy Flosh.

Симфонијски оркестар, све време одлучно и сигурно вођен палицом Бентлија-Клајна, а посебну снагу и емотивни набој пружио је нумери No More Cane on the Brazos, која је изазвала опште одушевљење публике, а посебан доживљај свакако је била песма Difficult to Cure бенда „Рејнбоу“ са Бетовеновом Одом радости у себи.

Стојећим овацијама публика је испратила извођење нумере Anya, коју је Гилан најавио као песму са источноевропским укусом, а ништа мање одушевљење није изазвао ни нови аранжман хита Perfect Strangers, још снажнији уз звук симфонијског оркестра.

Очекивано, Smoke on the Water подигао је све у сали на ноге, а људи различитих генерација хорски су певали један од највећих хитова бенда „Парпла“.

„Невероватни сте, хвала вам“, опростио се Гилан од Београђана да би се на бис вратио са још два хита Hush и Black Night, уз које је публика скакала и громогласно певала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару