„Рошер бенд“ 25. септембра у Центру „Сава“

„Рошер бенд“ одржаће концерт 25. септембра у Центру „Сава“, а на програму ће бити оријентална и етно музика.

Бенд чине Радмила Вардалић (виолина), Селена Јаковљевић (виолина), Дејан Роквић (виола), Филип Савић (контрабас), Александар Андрејевић (удараљке), Александар Јован Крстић (флаута-кавал) и Вјера Аџић (вокал).

„Рошер“ је оформљен 2008. године на идеју Радмиле Вардалић и Дејана Роквића.

Првобитно је био дуо да би се касније проширио у гудачки квартет „Рошер“ и „Рошер бенд“. Данас сви наведени ансамбли чине „Музичку институцију Рошер“, а 2014. је оформљен и Камерни оркестар „Рошер“.

Ансамбли су наступали широм земље и у иностранству, а међу запажене наступе спадају учешће на фестивалима у Дубаију и Хрватској, као и у оквиру домаћих манифестација: 39. Мајски музички меморијал Јосип Славенски, СОМУС (Сомбор), „Тисин цвет“ (Нови Кнежевац), Шидско културно лето (ССид), Међународни фестивал класичне музике „Врњци" (Врњачка Бања), Ноћ музеја (Сомбор), Нушићијада (Ивањица), Светосавска академија (Богатић), Дани Београда (Београд), „Нишвил“.

Имали су и запажен концерт у Бошњачком институту у Сарајеву (БиХ).

Остварили су трајне снимке за РТС, као и за локалне радио и телевизијске станице.

Репертоар „Рошера“ чине дела класичне музике, преко популарних минијатура па до филмске музике, етна, џеза, танга и евергрин стандарда.

Објавили су ЦД са делима класичне музике, пет ДВД-ова са различитих концерата, а припремају албум са танго и џез стандардима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи