Београдски џез фестивал од 26. до 30. октобра

Под слоганом „Планета џез“ и уз главну поруку да се квалитетан џез свира у свим земљама, у српској престоници, од 26. до 30. октобра, биће одржан 32. Београдски џез фестивал.

Квартет Владе Маричића и Брајана Линча из САД отвориће 32. издање београдског фестивала у Дому омладине, а потом ће се публици представити трио Алфреда Родригеса.

Програмски менаџер фестивала, Драган Амброзић, на конференцији за новинаре је истакао да ће овогодишњи програм „више него икада“ осликати глобализацију џеза.

„Главна порука је да се џез свуда свира квалитетно. Ове године нагласак ће у главном програму бити на музичарима из латино земаља који доносе нове осећаје и лирику, док ће у поноћном програму наступати скандинавски уметници“, најавио је Амброзић.

Према његовим речима, на Београдском џез фестивалу ће наступити и Авишај Коен из Израела, Шпанац Антонио Серано на усној хармоници, бубњар Џек Диџонет и басиста Дејв Холанд.

Оснивач и покровитељ Београдског џез фестивала је Град Београд који га је 2007. године уврстио у манифестације од посебног значаја за град.

Председник Одбора фестивала и градски менаџер Београда Горан Весић нагласио је да ове године фестивал има највећи буџет и најквалитетнији програм одтако је обновљен 2005. године.

„Ово ће бити најбољи фестивал од паузе коју смо имали током деведесетих година и почетком двехиљадитих. Буџет ће ове године износити 200.000 евра, што је највећи износ од како је фестивал обновљен, али ми тиме нисмо задовољни и покушаћемо да анимирамо још спонзора“, истакао је Весић, додавши да је Град Београд обезбедио девет милиона динара за организацију фестивала.

Прошле године, како каже, продато је 7.000 улазница, али је коцертима присуствовало 11.000 посетилаца, док је ове године циљ организатора 15.000 посетилаца.

„Већ смо продали 3.000 улазница у претпродаји, а очекујемо да ћемо продати укупно 10.000. После много година, осим наступа музичара у Дому омладине, имаћемо и два концерта у Центру 'Сава'“, открио је Весић и оценио тај центар као „традиционално место за џез у Београду“.

Како је навео, Град Београд није одустао од изградње Музеја џеза који ће бити у Кући легата у Кнез Михајловој улици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи