„Kраљица фламенка“ 28. новембра у Центру „Сава“!

Чувена шпанска ворлд мјузик певачица Конча Буика одржаће концерт 28. новембра у Центру „Сава“ у Београду, у оквиру светске турнеје поводом актуелног албума "Vivir Sin Miedo", у организацији промотерске куће „Лонг плеј“.

„Страховито поштујем позорницу. Чак иако је та позорница у кухињи ваше маме, за мене је то најбоља позорница на свету, јер њу магичном не чини простор, већ људи. Сваки пут кад отворим уста да запевам некоме ко жели да ме чује, то је за мене магична ствар. Пошто у овом ј...ном свету више нико не слуша никога“, поручује Буика.

Рођена као Мариа Консепсион Балбоа у Палма де Мајорки као дете афричких родитеља, Буика је постала временом једна од најистакнутијих ворлд мјузик уметника, захваљујући специфичном гласу, харизми и снажној појави, као некад Нина Симон или Сезариа Евора.

Током година Буика је сарађивала са неким од најбољих музичара света, као што су Анушка Шанкар, Сил, Нели Фуртадо, Пет Метини и Чик Кориа, а међу најупечатљивијима је рад са култним шпанским режисером Пeдром Алмодоваром на филму La Piel Que Habito (Кожа у којој живим, 2011).

„Гледајући је како црпи из тако различитих жанрова и спаја их са таквом грациозношћу и спонтаношћу, не могу се отети утиску да јој предстоји светла будућност, док год сведочимо како бескрајно еволуира као извођач који не познаје границе“, рекао је својевремено Алмодовар.

Сада на албуму Vivir Sin Miedo (Живети без страха, 2015) Буика први пут у каријери пева више на енглеском него на шпанском језику, често мешајући оба – природна последица деценије непрекидних путовања по свету.

Тамнопута „Краљица фламенка“ ауторка је девет од десет песама на албуму који прожимају реге, рага, фламенко, Р&Б, афробит и госпел.

„Понекад у музичком послу људи раде оно што мисле да ће се публици допасти. Међутим, то ограничава. Желим бити истинска... Радим само оно што моје срце захтева“, истиче Буика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи