Други „Белгрејд рајот фест“ у ДОБ

Друго издање „Белгрејд рајот феста“ биће одржано 8. октобра у Дому омладине Београда у сали „Американа“, с почетком у 19 часова. На фестивалу ће наступити бендови са алтернативне сцене – „Директори“, „Н.Б.Г“, „Надимач“, „Т-Ерор“, „Гаврило Принцип“...

После успешног првог издања у јануару ове године, организација "Route 011" поново на једном месту окупља бендове са алтернативне сцене. Овог пута учествовују „Директори“, „Н.Б.Г“, „Надимач“, „Т-Ерор“, „Гаврило Принцип“, "Scordisci", "Blanquito Cojones" и "Infected Rain", специјални гост из Молдавије.

После девет година од последњих свирки, на „Маракани“ и на Сајму, „Директори“ су поново на окупу, у оригиналној постави и жељни наступа. Прича тог београдског панк бенда је започета осамдесетих година прошлог века, а конкретизована у октобру 1990, када је снимљена песма Мрзим Хајдук. Потом настају Чистићете улице, Иде воз, Бандо црвена, Ко је светски шампион, Волимо пиво, Животињска фарма (Свиња са Дедиња), Под шљивама, Пролеће, Дајте нам глас и друге, а ова група је учествовала на бројним протестима, демонстрацијама и анти-режимским дешавањима током последње деценије прошлог века.

Поново је на окупу и група „Н.Б.Г“, која ће, такође, обрадовати бројне обожаваоце у Дому омладине Београда ове јесени. Настала је 1984. године, као део аутентичне рокенрол, панк, реп сцене која је формирана на простору омеђеном реком Савом, Новим бежанијским гробљем и земунском страном. Већ је њихов први албум, из 1997, постао својеврсна ода новобеоградском начину живота.

„Надимач“ је настао у Београду 2003. године од другара из краја и школе. Бенд се труди да истраје, да задржи искреност и енергију као основни печат свог стила.

„Т-Ерор“ из Ниша је основан 1993. године. Стилски се бенд може окарактерисати као кросовер хардкора и метала. Текстови песама се тичу личних, социјалних и љубавних тема, не бежећи од потпуно огољених личних ставова и искустава. ˜„Гаврило Принцип“ је настао у Смедереву крајем 2005. у локалном кафићу, где су се окупљали људи из различитих панк бендова и различитих генерација.

"Scordisci" из Београда је оформљен 2014. године. Састављен је од осморо младих људи повезаних љубављу према ирској традицији и музици, као и према панку, а жеља је била да се сцени ирске музике у Србији дода група са агресивнијим и тврђим звуком.

Рокенрол бенд "Blanquito Cojones" постоји од прошле године. Специјални гост фестивала биће метал бенд "Infected Rain" из Молдавије. Настао је 2008. године и карактерише га моћан женски глас. Карте за друго издање Белгрејд рајот феста“ се могу купити по промотивној цени од 990 динара на продајним местима „Ивентима“ и „ДД тикетса“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи