"Battleme" први пут у Новом Саду и Београду

Амерички бенд "Battleme", чије су песме коришћене у серији „Синови анархије“, наступиће 21. октобра у студију "Firchie Think Tank" у Новом Саду и 22. октобра у Дому омладине Београда.

Група "Battleme" је пројекат Мета Дреника, покренут након што је престао са радом у бенду „Лајонс“, а први пут се појављује 2009. године са песмом Burn This Town у серији Синови анархије.

Године 2012. бенд је објавио истоимени дебитантски албум, а Дреник је идуће године издао и ЕП Burn This Town.

Након успешног албума Future Runs Magnetic из 2014. и промоције на турнеји, Дреник се вратио у свој студио у Портланду где је наставио са писањем.

Иако је Future Runs Magnetic прихваћен као „велика гитарска рок плоча“, Дреник је ипак одлучио да крене у другом смеру.

Вратио се клавиру и баладама које је снимао на свом телефону, а затим их претварао у песме.

Заједно са братом Џејсоном Дреником стварали су под утицајем, Дејвида Боувија и Џима Керола.

На албуму са 14 песама, који носи назив Habitual Love Songs и представља спој звучног психоделичног и поп ритма, учествовали су и Пол Пулвиренти, Чед Севиџ, Џеј Џеј Елиот, Колин Хегна и Вилијам Слејтер.

Осим у Србији, "Battleme" ће, у оквиру еврпске турнеје, наступити и у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Мађарској, Бугарској и Грчкој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи