Два састава из Панчева на Зидићу

На популарној летњој сцени Дома омладине Београда, на Платоу Милана Младеновића, у оквиру серијала бесплатних концерата на Зидићу, публици ће се данас представити панчевачки бенд „Љубичице“, а прекосутра њихови суграђани „Буч Кесиди“, најавио је ДОБ.

Бенд “„Љубичице”“ је од самог почетка освојио својим песмама бројну публику, а занимљиво је да су сви чланови бенда завршили Факултет музичке уметности.

Карактеристичан звук бенда, чију окосницу чине браћа Петар и Вук Стевановић, гради се из широког спектра утицаја од рокенрола и блуза до савремене класичне музике.

„Прича о настанку 'Љубичица' сасвим је уобичајна. Група омладинаца пуних жеље и очекивања састала са да направи бенд који ће бити најбољи на свету. Гледано са стране, бендови настају и растају се увек по неком шаблону. Аутентичност сваке приче уткана је дубоко у пријатељство, специфичне околности и емоције које се тешко могу речима описати. На крају, ваљда људи због тога и праве бендове”“, каже Вук Стевановић, басиста и вокал.

Стевановић објашњава да је звук који је група „Љубичице“” изградила “више последица него узрок”.

„Последица нашег изразито широког приступа музици, затим сарадњи са музичарима широм света, велике посвећености инструментима, и наравно радозналости. Треба завирити иза сваког ћошка, јер никад се не зна где се крије нешто изузетно. Стално је присутан и осећај о огромним неистраженим пространствима. Често ми се чини да један живот није ни изблиза довољан. То је тај драјв и он једноставно не престаје“”, истиче он.

Прилика да наступе на Зидићу Дома омладине Београда за “„Љубичице“”, према Стевановићевим речима, значи “узбуђење, прилику, али и част и задовољство”.

„Први пут ћемо београдској публици приказати наш нови звук и концепт уживо. Драго ми је што ће се то догодити баш на Зидићу, јер ове концерте доживљавам управо као одличну платформу да се публици прикаже нешто несвакидашње и ново”“, додао је.

У суботу публика ће слушати млади енергични ауторски леворуки панчевачки инди-рок трио „“Буч Кесиди“”, који “покушавају да постану популарни правећи стидљиву музику за ђускање”.

До сада су за етикету „“Лампшејд медија“” издали ЕП од три певања под називом Шпанска серија ЕП, а за јесен/зиму у студију “Крокодил” спремају деби албум Посесивно-оспулсивни хоспул.

Групу чине Лука Рацић (гитара), Ален Душ (бас) и Зоран Зарубица (бубањ).

„Сви смо се знали од раније из Гимназије и почели смо да се скупљамо радећи обраде домаће музике, 'Идола', 'Шарла акробате', Душка Јакшића, ја сам кренуо да пишем песме, и на крају се свело на нас тројицу, који озбиљно хоћемо и волимо да се бавимо музиком”“, објашњава Лука Рацић.

О деби албуму каже да публика може да очекују “освежење, коначно младост и неки модернији рокенрол”. “Трудимо се да налазимо оригиналне музичке идеје”, истакао је Рацић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи