„Ратови звезда“ и популарне филмске теме у Ноћи музике

По угледу на светске метрополе, као што су Париз, Лондон, Њујорк, Беч, а у жељи да се обогати београдска летња сцена и изађе из оквира лаке и јефтине забаве, Регионална дечја филхармонија свираће 26. августа у Ноћи музике на стадиону „Ташмајдан“.

На репертоару Регионалне дечје филхармоније, коју чини 80 деце од седам до 14 година, биће музика из Ратова звезда, Пирата с Кариба, Шиндлерове листе.

„То су дела која су препознатљива публици, а њима су интересантна за извођење. Атрактиван садржај који је довољно интересантан да не будемо класични и стереотипни. Али радићемо и на другим репертоарима“, најавила је Марина Узелац, менаџер Регионалне дечје филхармоније.

Узелац наводи да деца највише уживају изводећи препознаљиву музичку тему из Лукасових Ратова звезда и да су пуна ентузијазма: „Прилика да наступе на оваквој сцени је нешто спектакуларно што могу да доживе, а ми им дајемо прилику да сањају велике санове, јер када се тако малима деси нешто велико и лепо, они добију прилику да им се да на знање да може нешто лепо да им се деси у животу и касније“.

То значи да ће Београд добити још један фестивал за који ће се сам град портудити да постане традиција и место где ће млади, кеативни и талентовани људи моћи да покажу суграђанима шта све знају.

„Исто тако, то је и туристичка понуда Београда, трудимо се да сваке године имамо бар по један нови фестивал, да наши гости када дођу имају разлог да остану још један дан у нашем граду“, објаснио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

На констатацију да култура дефинитивно постаје заштитни знак Београда и да за културу ипак има средстава у буџету, Петронијевић истиче да увек постоји решење.

„Ко хоће нађе начин, ко неће нађе изговор. Ми ћемо увек наћи начин да млади креативни људи могу да представе оно што су научили. Увек смо били град културе, можда смо у неким годинама то заборавили, али време је да се подсетимо и вратимо на место где и јесте Београд, а то је културна престоница овог дела Европе, што је увек био кроз историју“, поручио је Петронијевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи