Врста тарантуле названа по Џонију Кешу

Научници у Фолсому, у Калифорнији, пронашли су нову врсту црне тарантуле коју су назвали по легендарном америчком музичару Џонију Кешу.

Осмоного створење Aphonopelma johnnycashi је у потпуности црно, као што се обично Кеш облачио на својим наступима изводећи песме The Man in Black и Folsom Prison Blues.

„Ја сам велики обожавалац Џонија Кеша, али нисам се упустио у ово истраживање тражећи нешто што бих назвао по њему“, изјавио је Крис Хамилтон, који је идентификовао тарантулу као једну од 14 нових врста паукова откривених на југозападу САД.

Хамилтон је, заједно са истраживачима универзитета „Аубурн“ и колеџа „Милсапс“ испитивао тарантуле пронађене западно од реке Мисисипи.

У претходних 10 година сакупили су скоро 3.000 јединки у неколико држава и открили су да је паук Џони Кеш широко распрострањен, али се дуго времена сматрало да припада другој врсти познатој као A. iodius.

„С обзиром да су мужјаци новооткривене тарантуле црни и да су пронађени у Фолсому, где се налази затвор у коме је Кеш свирао затвореницима 1968. године, синуло ми је да би његово име било савршено за овог паука“, објаснио је Хамилтон АФП-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи