„Лајбах“ у Нирнбергу започео европску турнеју

Словеначка група Лајбах започела је синоћ у Нирнбергу европску турнеју која носи назив "The Sounds of Music" (Моје песме моји снови), у знак сећања на прошлогодишњи наступ у Северној Кореји где су извели своје обраде песама из истоименог мјузикла.

„Лајбах“ у Нирнбергу започео европску турнеју „Лајбах“ у Нирнбергу започео европску турнеју

Како преноси новинска агенција Хина, у медијима у Словенији неслужбени назив турнеје је „по окупираној Европи“, како би се указало на то да се у Европи постављају жичане ограде и техничке препреке које деле људе и свет.

У медијима се наводи да ће „Лајбах“ на турнеји представити део програма који је извео и у севернокорејској престоници, Пјонгјангу, микс нових песама, као и старих са албума WAT из 2003. године, међу којима и Now You Will Pay, The Great Divide, Das Spiel ist aus, јер су поново актуелне у време избегличке кризе.

„Лајбах“ ће турнеју наставити у Немачкој - у дворани „Куће светске културе“ у Берлину и наступаће на фестивалу „Певај рат“ (Krieg singen), који је посвећен годишњици Првог светског рата.

Велики завршни концерт „Лајбах“ ће одржати 9. фебруара у Бриселу у дворани „Хенри Ле Боф“.

На том концерту група ће наступати са Симфонијским оркестром Радо-телевизије Словеније којим ће дириговати Симон Дворшак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи