Најишчекиванији албуми у 2016. години

Година у коју смо тек закорачили биће обележена повратком музичких легенди попут Дејвида Боувија и Елтона Џона, али и новим материјалом уметника млађих генерација.

Један од најишчекиванијих албума у 2016. години свакако је албум Дејвида Боувија, Blackstar. Једна од песама са 25. студијског албума рок иконе, који ће се у продаји наћи од 8. јануара, представљена је крајем новембра. Десетоминутна балада пуштена је уз видео-клип снимљен попут кратког филма.

Претходни Боувијев албум The Next Day изашао је 2013. године после десет година паузе, пошто је музичар имао срчаних проблема.

Аустралијска певачица Сиjа објавиће 29. јануара свој седми албум, This Is Acting, чији је један од наслова, Alive, открила у септембру, а други, Bird Set Free, у новембру. Нови албум представља компилацију песама које је певачица првобитно наменила другима, попут Аlive која је требало да се нађе на новом албуму Адел.

Британска поп звезда Елтон Џон издаће почетком фебруара свој 32. студијски албум под називом Wonderful Crazy Night. Ако је судити по синглу Looking Up, који је објављен крајем новембра, очекује нас 10 песама у класичном рокенрол маниру.

Месец дана касније, британски састав "Underworld", који је светску славу стекао 1996. године, захваљујући синглу Born Slippy .NUXX из филма Трејнспотинг, на тржиште ће избацити свој девети албум.

Нови албум, седми по реду, 22. јануара објавиће још један британски алтернативни бенд. Реч је о групи "Suede" и њихових 12 нових песама под заједничким називом Night Toughts. Албум ће пратити филм чији је исечак "Suede" открио пре три месеца.

Британски алтернативни рок бенд „Рејдиохед“, који је издао као божићни поклон својим фановима нову песму Спектар, првобитно намењену за последњи филм о агенту Џејмсу Бонду, такође је најавио нови албум. За сада се још не зна датум изласка деветог студијског албума, јер бенд има обичај да то саопшти у последњем тренутку.

Слична је ситуација и с бендом „Металика“, који је најавио нови албум после седам година паузе. Према изворима блиским том рок метал бенду, албум Adore Life могао би да изађе 22. јануара.

Међу најишчекиванијима је и албум америчког репера Фифти Сента, Street King Immortal, чије је објављивање неколико пута одлагано, а са ког су, од прошлог лета, познате већ две нумере - Get Low и 9 Shots.

На листи новитета у 2016. години је и други део албума Electronica Жан-Мишела Жара. Засад се не зна када ће тачно Electronica2 видети светлост дана, али је познато да је на њему пионир француске електронске музике сарађивао са Дејвидом Линчом и Хансом Зимером.

Један од најављених албума који су привукли посебну пажњу јесте и постхумни албум Џефа Баклија, You and I. Двадесет година након смрти калифорнијског певача, који има статус легенде упркос томе што је за собом оставио само један студијски албум Grace из 1994. године, дискографска кућа „Колумбија рекордс“ пронашла је десет досад непознатих снимака који ће се наћи у продаји од 11. марта.

Албум садржи прву верзију Баклијевог највећег хита, Grace, као и неколико обрада песама попут Just Like a Woman Боба Дилана, I Know It's Over од „Смитса“ и Night Flight групе „Лед цепелин“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи