Доктор Дре и „Дип парпл“ улазе у Кућу славних рокенрола

Пионири репа N.W.A и рокери који су владали сценом седамдесетих „Чикаго, „Чип трик“, „Дип парпл“ и Стивен Милер, постаће следеће године чланови Америчке куће славних рокенрола.

Група N.W.A, предвођена Др Дрeом и Ајс Кјубом, изабрана је у Америчку кућу славних рокера, после три неуспешне номинације, у години када је филм о њиховој каријери Право из Комптона постао биоскопски хит.

Бруталне приче о животу и контроверзне песме учиниле су их провокативном и утицајном групом у свету репа осамдесетих година прошлог века.

Стивену Милеру и групи „Чип трик“ пошло је за руком да уђу у престижно друштво славних америчких рокера одмах после прве номинације. Церемонија уласка познатих музичара у Амерички хол славних биће одржана 8. априла следеће године у Медисон сквер гардену у Њујорку, а ХБО ће организовати телевизијски пренос овог догађаја.

Чувени гитариста Стивен Милер познат је по хитовима Take The Money And Run, Fly Like an Eagle, Jungle Love и многим другим.

„Чип трик“, група из Тексаса, прославила се мелодијама које су писане по узору на хитове чувене британске групе „Битлси“, познати су по мелодијама Surrender, Dream Police и многим другим.

Гитариста Рик Нилсен и бубњар Бун Е. Карлос дали су посебан допринос овом бенду. Хитови рок групе „Дип пaрпл“ упамћени су као најпрепознатљивији у историји рока.

Бенд „Чикаго“ познат је по хитовима који су интересантна мешавина џеза и рока. Више од 800 гласача фондације Америчке куће славних рокера гласало је за нове чланове.

Међу осталим номинованим били су познати диско-бенд „Чик“, коме је ово била 10. номинација, Џенет Џексон, "The Cars", „Лос лобос“ и други.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи