Највећи успех су композиције које живе

Посвећеност и љубав према рокенролу заслужни су за успешну каријеру и композиције које живе већ пуних 45 година, истакао је Жика Јелић у интервјуу за Танјуг.

Рок састав „Ју група“ прославиће 17. децембра у Хали спортова 45 година чистог рокенрола, а Жика Јелић истиче да је њихов највећи успех управо трајање и композиције које живе од најранијих стваралачких дана.

„Једног дана групе неће бити, али ако остану песме иза нас да трају неко време, то је онда највећи успех и највећа сатисфакција бављења овим послом“, рекао је Јелић.

Јелић каже да је имао среће да у пубертету први пут чује електричне гитаре, њихов ритам и прихвати рокенрол, те је до данас остао човек који се искључиво бави том врстом музике.

Љубав према рокенролу, коме су браћа Јелић посвећени већ 53 године, је заслужна и за њихово дуго трајање на музичкој сцени.

„Тајна лежи и у малој количини талента, великом, великом раду, посвећености, сталном усавршавању и праћењу свега што се догађа у свету у области рокенрола“, додао је Жика Јелић.

Он наглашава да никада нису кокетирали са трендовима, нити покушавали да прихвате неке друге музичке правце.

„Знао сам ако човек принципијелно држи један курс, једну линиију и ако не скреће лево и десно, мора да траје. Многи музички правци су трајали неко време и угасили су се“, додао је Јелић.

Признаје да се од рокенрола тешко живи у Србији, али наглашава да није погрешио када је изабрао рокенрол, да је то посао за који се определио као млад и у њему ужива и данас.

Ипак примећује да младе групе, које су квалитетне и ауторски настројене, немају простора и не могу да стекну већу популарност.

„Српски рокенрол се већ годинама уназад базира на старим групама, које су основане између седамдесетих и деведесетих година. Од деведестих појавило се много квалитетних група, али им се не да простора“, рекао је Јелић.

Средином фебруара „Ју група“ објавиће нови, 12. по реду, албум који је већ најављен синглом Паника, за који су снимили и спот.

„Драги (Јелић) је дуго бирао песме и доста је одуговлачио са уласком у студио због текстова. Имао је жељу да поведе рачуна о ономе чему није посвећивао много пажње у прошлости, а то су текстови“, објаснио је Жика Јелић.

Иако се није много мешао у одабир песама и то препустио брату, каже да су му се песме допале и верује да ће свако наћи нешто за себе.

„До сада се показало непогрешиво да када се нама допадну песме, допадну се и публици, једино никада нисмо успели да погодимо која ће бити хит, најслушанија“, истакао је Јелић.

На албуму ће се наћи 10 нових песама и обрада Води ме кући, анђеле, аутори текстова су Никола Чутурило, Бора Ђорђевић, Бобан Јанковић, Петар Јелић, а композиције су шаренолике - од блуза и балада, преко рокенрола, до народних мотива који „Ју групи“ нису страни.

За крај разговора, о будућим плановима, Жика Јелић каже да само жели да у актуелном саставу (Жика, Драги и Петар Јелић, и Игор Малешевић) „трају што дуже, дуже“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи