Читај ми!

Објављена Рундекова црно-бела прича која спаја Београд и Загреб

„Рундек карго трио“ поправља мостове између српске и хрватске престонице – данас је објављен спот за „Има их“ са актуелног албума „Мостови“, црно-бела прича снимана недавно у Београду и Загребу, који се асоцијативно поиграва са световима капиталиста и бирократије, клошара и бескућника.

Објављена Рундекова црно-бела прича која спаја Београд и Загреб Објављена Рундекова црно-бела прича која спаја Београд и Загреб

„Снимили смо спот при пуној свести у Загребу и Београду, доприносећи тако 'поправљању' мостова између ова два града, иако ове локације за поруке песме Има их и њеног спота нису битне. Могле су то бити било које две савремене метрополе“, објашњава Дарко Рундек.

Након претходног нежног и романтичног Don Juan, за други спот са ЦД-а Мостови (2015), Рундек, виолинисткиња Исабел Катала и мултиинструменталиста Душан Вранић су са редитељем Радиславом Јовановим-Гонзом изабрали песму Има их, јер њена порука стиже усред избегличке кризе и бритко ниже потезе човечанства који су нас довели до тога да се бојимо, да се не боримо и да се стидимо оног што јесмо.

Има их се свакодневно пуни новим смисловима. Нека и овај спот помогне да боље чујемо њихов одјек у себи“, каже Рундек.

Спот Има их појављује се на самом почетку турнеје којом „Рундек карго трио“ концертно промовише Мостове 27. новембра у Дом друштвених у Краљеву, 28. новембра у Биоскопу „Крушевац“, 29. новембра у Позоришном клубу „Зелено звоно“ у Зрењанину, 2. и 3. децембра у београдском Битеф арт кафеу, као и 4. и 5. децембра у Позоришту младих у Новом Саду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи