Читај ми!

Београд добија Музеј џеза

Организациони одбор „Београдског џез фестивала“ прихватио је иницијативу за оснивање Музеја џеза, који ће се налазити у Кући легата од 200 квадратних метара, у Кнез Михаиловој 46, рекао је градски менаџер Горан Весић.

Како преноси градски сервис Беоинфо, Весић је после седнице Одбора рекао да је ту иницијативу покренула Кућа легата и да то неће бити класичан музеј са поставком, већ да ће се ту и свирати џез, док већ постоји богата колекција породице Блам са више од 1.000 експоната.

„Ми ћемо све учинити да тај простор приведемо намени и ту оснујемо Музеј џеза, будући да Београд има заисту велику традицију када је у питању џез, који се у нашем граду свира од 1926. године, скоро у исто време када и у другим земљама западне Европе“, рекао је Весић.

Он је рекао да очекује да ће 31. „Београдски џез фестивал“ од 28. октобра до 1. новембра бити најбољи до сада и у смислу организације, као и у избору уметника који учествују у програму.

Буџет „Београдског џез фестивала“ биће 17 милиона динара, пет милиона динара више него прошле године, што показује да та манифестација „заслужује подршку и града и државе и да ће сваке године бити све боља“, рекао је Весић.

Весић је рекао да је до сада продато 150 комплета улазница у претпродаји, док је досадашњи рекорд био 120 на крају фестивала, а позвао је публику да што пре купи још око 40 преосталих комплета.

Програмски менаџер „Београдског џез фестивала“ Драган Амброзић рекао је да је овогодишњи програм више окренут млађој публици него програм лањског, јубиларног фестивала, који је био носталгичног карактера.

У складу са тим је и овогодишњи слоган „Будућност џеза“, усмерен ка новим звездама које својим постигнућима боје џез 21. века, рекао је Амброзић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи